onsdag 9 mars 2011

Michael 52 år och Praia Alvor

Onsdag 9/3-11

Idag fyller min bror Michael 52 år. Han var ju nere och hälsade på när vi stod i Torrox Costa i Spanien. Det var hans första semester och det gav mersmak, för nu sparar han för att kunna åka på ny semester. Hur sparar han då? Jo han släcker lyset, för det har tydligen Kurre, min måg sagt, att man ska inte ha alla lampor tända för då blir det inga pengar över till semester. Ja ….Michael mådde jättebra av att ha varit och hälsat på oss, enligt hans assistenter så är han mer harmonisk nu än tidigare. För nu vet han vad semester är och han vet var jag är och att jag kommer hem till våren. Känns väldigt skönt även för mig. Ha en trevlig födelsedag Michael, du får säkert både många paket och tårta.

Michael och Kurre

I morse gav vi oss av för att se hur de ställplatser som vi hade koordinater till såg ut. Vi har ju märkt att en del har försvunnit. Vi slog in Praia Alvor N 37° 07´26W 08° 35´45 väster om Portimão mot Lagos. Betydligt trevligare än den vi stod på i natt. En del roliga hus såg vi också på vägen hit. Äntligen fick vi en strand att promenera och plocka snäckor på igen. Det blåste ganska bra och vågorna slog in mot stranden. Ingemar lyckades även den här gången hoppa ur sin sko, när han skulle backa för vågorna, den åkte nästan med vågorna ut. Här testar han hur långt han kan gå innan vågorna når honom. Tur vi åkte från Olhão för nu skiner solen igen och en fika utanför bilen är inte helt fel.

Det finns många som testar surfingbrädorna på vågorna, och mycket folk som springer eller bara promenerar efter stranden.Grannen hade en häftig motorcykel tycker Ingemar, ett hjul bak och 2 hjul fram. Kanske något för oss när vi inte orkar gå eller cykla.Utanför husbilen växer en mimosabuske och jag kunde inte låta bli att klippa några kvistar. Det är ju fantastiskt att dessa små kvistar som vi sätter ihop med tulpaner, växer vilt som buskar och träd här. Det blev så vårlikt på vårt bord nästan så man längtar till påsken.Jag har ju tidigare berömt gasolugnen, och idag fick den jobba igen, under tiden satt jag i solen . Lax på purjolöksbädd och grovt skivad potatis med flingsalt och lite smör. Smakade underbart gott.Nu njuter vi av dagen, solen och livet i allmänhet igen. Vädret har varit soligt och +20° senare lite mulet. Tack alla ni som lämnar kommentarer, det är så kul att få dem.

6 kommentarer:

 1. Ja, lite semester är ju toppen ibland. Hoppas brorsan får chans att åka på fler semestrar då! Roligt hus förresten, kul med lite fantasi!

  SvaraRadera
 2. Det ser härligt ut med en mimosabukett på bordet. Ni har träffat på en härlig strand med fina vågor.
  Ha dé!

  SvaraRadera
 3. Gud så fint ni har det,som svensk sommar typ,vi längtar tills vi jobbat klart o kan utnyttja bilen året runt,då drar vi till solkusten över vintern o har det bra i värmen !!!!
  Vad gott det ser ut som ni gjort i ugnen,det är så det rinner fradga i mungiporna att få smaka av det ni gjort !!!!!

  Ha det bra.........

  SvaraRadera
 4. Det ser härligt ut med sol och värme. Här vräkte snön ner igår och i natt har det blåst som f-n. Testar ni påskmenyn? Lax och ungsbakad skivad potatis, ser gott ut, inte utan att man blir hungrig.//ha det gôtt, Lillan

  SvaraRadera
 5. Va roligt att höra om din bror, vi förstår att det känns skönt för dig. Härligt med värme, vi hoppas på 10 grader varmt nästa vecka som meteorologerna förutspått, hoppas att dom har rätt.

  SvaraRadera
 6. Hej Maggan. Tack för ditt inlägg i min blogg. Nu har jag kollat runt lite på din blogg med. Ni verkar ha en underbar resa och minnen fårn vår förra vinter gör sig påmind. Nu börjar som sagt ett nytt liv och till att börja med utan både bil och husbil. Personbil skall införskaffas såsmåningom. Huset är sålt, nu återstår att bli av med husbilen. I sommar har jag inga planer ang semester, vet bara att jag tar den v 29 efter midsommar. Tälta kanske blir min nya melodi, för åka lite kommer jag säkert att vilja, eller vandrarhem och nån hotellnatt. Jag tar det som det kommer. Man får helt enkelt skapa en ny situation av sitt framtida liv. Hoppas er fortsatta resa blir fin med många minnen. Kör försiktigt nu. Kram på er

  SvaraRadera