onsdag 16 mars 2011

Vi far vidare efter kusten

Onsdag den 16/3 -11

Vaknade åter till en dag med solsken. Det blåser en del och det var endast + 10° men det avskräckte inte våra holländska grannar från att inta sin frukost i solskenet. Dom hade beslutat sig för att stanna här några dagar.

Vi åt inne, men studerade svalorna, som hade fullt sjå med att hämta bomaterial alldeles utanför vår bil. I busken satt en Steglits och bevakade dem.I dag tänkte vi åka efter kusten och se om det finns fler bra platser att stå på. Vi for upp mot Sines och efter den vägen mellan Porto Covo och Sines fanns flera platser att övernatta på. Eftersom vi behövde ett nytt batteri till Ingemars HB-nycklar, så blev det en liten tur in till stan. Där såg jag den här möbeln i trädgården, kolla in benen.Nu är det vår det märks för överallt håller parkarbetarna på och rensar och gör fint, där vi stod var det tre damer som höll på, men det går inte fort.Vi fortsatte efter kusten mot Praia André, där använde man lite större saker för att städa stranden och flytta den sand som vågorna hade kastat upp.Dags att tanka vatten var det också och det gör man lättast på Repsolmackarna, i södra Spanien kan man också tvätta kläder mm på dessa mackar.

Nu hade vi siktet inställt på Trója en ort långt ut på udden som ligger mitt emot Setúbal. Men det var en besvikelse. Bara hotell och ingen möjlighet att komma ner till stranden eller hitta en plats att övernatta på. Inte mycket folk heller på hotellen….en ganska ”död” ort. Vi vände och siktade in oss på en fiskecamp som vi fått tips om, Pego de Altar N 38° 25´09 W 08° 23´31. Här står ett stort antal bilar, en restaurang finns om man inte vill laga mat själv. Toatömning kan man säkert göra på den offentliga toaletten kanske också vatten. Det är en vacker plats med den uppdämda sjön (Barragem som det heter här) Mycket olika träd runt om gör att det påminner lite om våra egna skogssjöar. Tänk att om en månad är vi i Holland och tittar på Blomsterparaden, tiden går fort nu när vi snart vänder näsan hemmåt. Det blev inte bara havsbilder den här gången, men vatten har en viss dragningskraft. Vädret idag mestadels soligt vid kusten, innåt landet mer mulet ca + 17°.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar