lördag 12 mars 2011

Fortsatt resa mot Carrapateira

Lördag den 12/3-11

Vi stannade kvar över natten på P-platsen i Sagres. Här kunde vi tömma toan, sen var det var vi kunde få tag på vatten? Utsikt över hamnen i Sagres. Vi åkte mot Cabo São Vicente som också låg längst ut på en udde. Här fanns några marknadsstånd så vi köpte var sin tröja, faktiskt har vi inte köpt så mycket här nere, varken på marknader eller i affärer. Tittade på fyren och utsikten därifrån. Vi kom på att vi behövde vatten och det fanns vid Intermarche i Budens N 37° 05´10,7 W 08° 49´41. Det passade vi på att fylla när vi ändå var nära. Nu hade vi tomma tankar och vatten, så vi körde mot Carrapateira, Praia Amado N 37° 10´10 W 08°54´05 Mycket fin väg, tidvis kantad av Pinjeträd och Eukalyptusträd ,som höll på att ömsa skin, vi hade sett dom tidigare men som ni förstår så är jag inte så påläst om vilka träd, buskar eller blommor här finns, men jag lär mig. En rosa blomma har jag hittat som påminner om Cistusen men har ljusare bladverk. Utsikten från en plats på väg till Cabo de São Vicente Kom till slut fram till en stor parkering där många vindsurfare höll hus. Och en fantastisk strand. Det var många brädsurfare i vattnet som väntade de bästa vågorna. Vi tog en promenad längs stranden, här fanns inte några snäckor att plocka…..och kanske tur det för det börjar bli några kilon. Ganska skönt i vattnet skulle tro ca +17-19 gr vågorna som rullade in gick ganska långt upp så jag blev faktiskt blöt på byxbenen. Här står vi längst upp på parkeringen tillsammans med 6 andra bilar de flesta brädsurfare. Ett kanonväder idag ca +18° och soligt. Här stannar vi till Måndag då vi ska leta reda på var man köper solceller och batterier billigt, vi har fått koordinater dit och det är bara några mil härifrån.

3 kommentarer:

 1. Thomas o Annicalördag, 12 mars, 2011

  Det hade inte varit fel och hälsat på er där, vilken vacker natur,berg och stränder. Vi väntar på våren! runt 0-3+ lite regn i luften. Vem vet ni kanske hamnar här nästa år då kommer vi och hälsar på! Ni får ha de så gott!

  SvaraRadera
 2. Det ser helt underbart ut... längtar tills vi får övervintra i södern, men det är ju några år kvar till dess...

  SvaraRadera
 3. Fantastiska bilder och fantastisk natur ser jag :) Hoppas ni njuter ordentligt nu innan ni börjar närma er sverige om några veckor! Här regnar det nu och plusgrader på dagarna och minus på nätterna.

  SvaraRadera