lördag 19 mars 2011

På dagen 5 månader sedan vi starade......

Lördag den 19/3 -11

Ja så länge sedan var det när vi lämnade Ulricehamn för att göra vår europaresa/övervintringsresa, (åtminstone en del av Europa). Det har varit mycket aha upplevelser och vi har lärt oss mycket under resans gång som t ex var man tömmer toaletten och var man kan hämta vatten, var man kan stå över natten, att inte lämna bilen båda två i större städer, var man får tag på internet…. ja det finns säkert mer som vi inte tänker på just nu men som vi kommer att komma ihåg när vi kommer hem och ska summera resans intryck. Idag är en av de varmaste dagarna vi varit med om här nere + 23° klar himmel och vindstilla. Den här platsen är jättemysig, kan jag varmt rekommendera, men se till att ha tömt tankar och fyllt vatten för sådan service finns inte. Här spatserar hönor, tuppar och pärlhönor runt om oss och tigger mat. En liten restaurang finns alldeles intill och dit ska vi i kväll gå och äta i kväll. Igår åkte vi förbi ett litet zigenarläger med en massa hästar, och idag kom dom här förbi. Man kan kanske säga att vi är nutidens moderna "zigenare" som drar från plats till plats med våra husbilar.I morgon drar vi mot kusten igen. Idag passade vi på att sitta i solen och lyssna på fåglarna. Jag kan inte så många läten som Ingemar men en hackspett känner jag igen och den har vi hört hela dagen. Solen tar bra och vi hoppas ha lite solbränna kvar tills vi är hemma. Ute + 23° inne +28°

7 kommentarer:

 1. Ser väldigt mysigt ut, speciellt med hönorna. Finns det mysigare djur, så säg? Njut av vädret och värmen. Här är massor av snö, fy tusan. Fast idag har det vart öfsadropp. Det här sista var väl fullkomligt onödigt. Kör försiktigt.
  // Lillan

  SvaraRadera
 2. Ser verkligen mysigt och härligt ut! Kul jämförelse mellan husbilslivet och zigenarlivet ;) Jag läste nyligen en bok om zigenarna, "Begrav mig stående" - en intressant inblick i ett helt annat sätt att tänka och se på saker

  SvaraRadera
 3. Set oförskämt härligt ut på bilderna. Det var ju den värmen man hade velat ha i spanien när vi var och hälsade på er!!! Men det var bra ändå :)

  Tänk vilket stressfritt och stillsamt liv sigenare och husbilsåkare verkar ha. Särskilt sigenarna som slipper all onödig teknik som bara försämrar livskvaliten och hälsan. Fridfullt att åka omkring med häst och vagn i sakta mak och slå sig till ro lite varsans i någon mysig skogsglänta :) Måste vara ren njutning, bortsett från att se blir bortkörda då och då...precis som husbilsfolket:)

  SvaraRadera
 4. Tänk vad tiden går fort, 5 månader låter ju som en väldigt lång tid. Va härligt med så varmt väder, här hemma hade vi riktig vårkänning igår, första gången man kände att solen värmde men fortfarande mycket snö.

  SvaraRadera
 5. 5 (FEM) månader! Nu tror jag att du skojar aprillo med mig. Hur har ni löst detta med räkningar aso?
  Ni kan vara stolta över er själva att ni har varit borta så länge. Men ni är så VÄLKOMNA tillbaka till Sverige när ni än kommer. Vi ses i Bua utan att bua!
  Hls från den anonyma Kurt.

  SvaraRadera
 6. Vilka fina bilder på höns och kalkoner. Verkar vara en trevlig ställplats! Ha det så bra på den fortsatta resan!

  SvaraRadera
 7. Heeeeeeeeej.
  20 mars så såg den solen igen....husbilen alltså. 5-6 gr.varmt och strålande sol, NU är vi på G!
  Ha det gott i Portugal.
  Håkan & Rigmor 1324

  SvaraRadera