fredag 11 mars 2011

Tordag den 10/3-11

Vaknade till en mulen morgon. Efter frukost beslöt vi oss för att åka in till Alvor för att se om vi kunde hitta någonstans där de sålde frimärken och vykort. Fortsatte sedan mot Lagos och en camping som skulle vara billig. Det räckte med att se ingången, vi är nog lite allergiska mot campingar. Vi hade fått ett tips av Anne-Marie och Stig, när vi stod i Olhão, om en plats nära Salema som skulle vara fin. Ställde in GPS på Salema och åkte iväg. Nu började det bli lite mer kuperad terräng och det gillar vi. Kom fram till Salema som ligger mellan Lagos och Sagres. Se krysset på kartan. Tog en runda i byn men kunde inte se att här fanns någonstans att stå. Tog en bild på deras fina vattenränna ut mot havet, helt stensatt inte så vanligt. Vi fortsatte och kom till en av de brantaste vägar vi åkt på med 20% lutning, tyvärr kom inte själva skylten med på bild. Nu hittade vi den plats Stig menat, här stod redan ett 10 tal bilar och vi hittade en fin plats med härlig utsikt mot havet och vågorna. Nu började molnen försvinna och solen kom fram. Vi tog en promenad i omgivningarna och hittade en massa fina blommor, men som vanligt vet jag inte namnen. Får nog ta och köpa mig boken som Anna hade om medelhavets träd, buskar och blommor. Den här påminner om vår Ölandstok. Den här liknar någon av våra orkidesläktingar, men den är mer lilarosa än på bilden. Blå som våra Iris och den ser ut att vara släkt med dem. Den här är en krypande växt som verkar trivas i sand, finns nog också i rosa och vitt, om jag inte har fel.Sen såg vi något lustigt, säkert ett djur som gör dessa roliga korvar av sand som ligger i en hög på jorden. Utsikten är fantastisk och vi har tagit massor av kort, men kan ju inte sätta in alla, här några ex. Koordinaterna till den här stpl N37° 03´ 59,5 W 08° 48´ 33,2 Service finns här ingen, men njuta av naturen kan man göra och fiska gör en del. Vi satt i solen resten av eftermiddagen och njöt av havets vågor och brus, att det var + 20° i skuggan, är väl inget man klagar på. Något vi märkt är att polisen gör sina runder på alla platser vi stått på, men dom säger inget stannar tittar och åker vidare. I morgon kör vi mot Sagres.

6 kommentarer:

 1. Vilka fina platser ni hittar. Den där verkar ju ha kanonläge, synd att det inte finns vatten och tömning.

  SvaraRadera
 2. Maggan! Hur mycket kostar "soppan" idag? Dieseln alltså! Frågas?
  Vilka underbara platser ni besöker.
  Hls från anonyma Kurt.

  SvaraRadera
 3. Vad bra att du satte ut karta så att man kan se var ni är. Jag känner bara igen den sista blomman, här kallas den ice plant. Den sätts ofta i slänter och sånt eftersom det är en tålig marktäckare.

  SvaraRadera
 4. Fina bilder! Backen gör sig inte så brant på foto, men man får lita på det ni säger :) Fin natur! Sista bilden får mig att längta till ni kommer hem. Ser ut som rom och cola på bordet och den varan har varit ytterst sällsynt för min del sedan nyår. Men det ska bli gott att korka upp lite när ni kommer hem och fira att ni är hemma igen =)

  SvaraRadera
 5. Hej.
  Skönt att allt har löst sig, bil, kort.
  Här hemma har det känts kallt, snöade i två dagar.
  Om ni far norrut ca 3-4 mil från Sagres så kommer ni till Carrapateira. Var tidigare en "surstrand" med otrolig utsikt och fin promenadväg, ca 3km till ett av de få husen, en restaurang.
  Finns en brunn med drickbart vatten men ingen tömning.
  Där har gått bra att stå tidigare.
  mvh Siw o Christer

  SvaraRadera
 6. Svar till Kurt:strax under 14 kr/L
  Svar till Anita: Kul att få ett namn på blomman för det är nog samma.
  Svar till Siw: Tack för tipset, dit åker vi i morgon

  SvaraRadera