tisdag 8 mars 2011

Äntligen på resa igen...mot Portimão

Tisdag den 8/3-11

Regn och åska i natt igen, jag har så svårt att sova när regnet smattrar på taket. Igår kom våra Visakort och vi fick koderna av sonen. Vilken känsla att äntligen kunna hämta ut pengar. Vi tog cyklarna och åkte för att handla det nödvändigaste. På kvällen fick vi besök av ett par, Catrin och Kjell, som bor i Håcksvik, inte så långt hemifrån. Vi hade en jättetrevlig kväll och timmarna gick fort.

I går passade Ingemar på att ta en runda i parken Ria Formosa. Lite ovanliga blommor och skedstorkar såg han och husbilsgrannen Tore. Den här ser ut att vara släkt med anemonerna. Den här har två fjäderliknande saker i toppen, någon som vet namnet? Tyvärr så står storkarna långt bort så det är inte så lätt att få en bra bild. Idag på förmiddagen hade vi tänkt checka ut från campingen, men det spöregnade hela tiden så vi fick vänta till kl 14 innan det höll upp så vi kunde få på cyklar, tömma toan mm. Det första var att åka och fylla upp den spanska och svenska flaskan med gasol. Det blev 42€. Sen blev det en inköpsrunda för att fylla på kyl och frys, samt internet så klart. Vi ställde in vår nya GPS på Portimão N3707´09 W 08 31´47 vi hade fått dom koordinaterna och det verkade stämma. Roliga rondeller finns även här. Nu står vi här som ensamma svenskar (igen) bland ca 80 andra där de flesta är fransmän och holländare. Det är en jättestor plan så det är gott om plats och kostar 1€. Det verkar som om det finns tömning av toan, men vatten är oklart. Visst är det en fin kärra, den här fransmannen har efter sig. Det känns underbart skönt att vara på rull igen och nu har vi bara 7 veckor på oss tills vi ska vara hemma i Sverige. Vädret idag regn och åter regn och bara +13°

7 kommentarer:

 1. Hmm, ni har väl all tid i världen att ta er hem. Ni är ju lediga pensionärer så stressa inte :) Tråkigt med regn för er. Men vi får snöstorm i morgon här så det är väl nästan samma väder. Idag har vi hafr klarblå himmel och +3 grader, men kall vind.

  SvaraRadera
 2. Och här har vi jättefint lagom varmt väder, det var ett bra knep att blåsa bort det bortåt er Maggan!
  Måste ni vara hemma till 1 maj?
  Blomman med fjädrar ser ut att vara lavendel, det finns både lukt- och luktfri sådan.

  SvaraRadera
 3. Hej
  Här hemma i Sverige brukar blomman kallas för fjärilslavendel. Det är jättemysigt att följa er resa. Ha det fortsatt bra//Anna-Kari

  SvaraRadera
 4. Hej Maggan och Ingemar!
  Det är fransk lavendel. Det står det i alla fall i den boken du läste i när du var hos oss. Blommor och träd vid Medelhavet av Tore Hylander ISBN 91-34-50907-0
  Kramar
  Anna och Jan

  SvaraRadera
 5. Hej igen!
  Den översta är säkert en cistus. Det finns hur många olika sorters cistus som helst närmare bestämt 200 står det i boka.

  SvaraRadera
 6. Härligt det låter att vara på rull igen:)
  Nu börjar det kännas rull-feber hos oss men snart så kan vi ta ut vår Limmon ur vinteridet, vi har lite vi ska fixa till i den innan vi tar premiärturen.
  Rulla lugnt.

  SvaraRadera
 7. Fina blommor och andra foton. Kul för er att åka runt igen. Alltid kul att upptäcka nya saker. Verkar finnas stora ställplatser. Trevligt att även träffa folk från andra länder. Ha dé!

  SvaraRadera