fredag 11 mars 2011

Sagres

Fredag den 11/3-11

Lite mulet men inget regn ännu. Idag blev det en heldag i Sagres och dess borg. Dessutom en långpromenad runt hela halvön, på knagglig stenlagd "gata", vilket inte gjorde gått åt mina fötter. Vägen ni ser runt hela halvön gick vi. Rekommenderar att ta med en ryggsäck med lite fika. Ingemar som har vissa problem med blodsockerfall orkade knappt gå sista biten, men som tur var fanns ett fik på området, när vi kom tillbaka.


En pampig gata med handlagd sten hela vägen fram och även på den parkering där vi stod under natten.

Här finns inte så långa och fina sandstränder som vi tidigare har varit bortskämda med, men även dessa klippor är imponerande.
 
Landskapet runt om påminner om Bohusläns klippor och Ölands Alvar.

Vi betalade 3€ för oss båda. Väl inne fick vi se en kyrka hur gammal är jag inte säker på men tror att det rör sig om 1500 talet.

Gamla kanoner från tidigare försvar fanns på plats runt om, men dom var så rostiga så dom gjorde nog ingen nytta idag, mer än som en påminnelse om svunna tider.

 
Överallt såg vi våghalsiga fiskare, dessa två har nog mellan 25-40m under sina fötter. Och ni ser hur nära dom sitter.


För att inte tala om den här mannen som balanserade på den yttersta kanten, tänk om han hade fått en jättefisk på ....då hade han nog åkt över kanten. Ingemar vågade knappt titta åt dom.

 
Andra utövade klättring med linor, åtminstone lite säkrare.

 
Nu är vi nästan längst ut på Europas sydvästligaste udde.

Blommor fanns även här, den här såg ut som vår gula som jag felaktigt kallar "kärringtand" men nu minns jag inte det riktiga namnet.
 
Parkeringsplatsen är stor och här finns också tömning av toan i en brunn med snöre. Vi stannar här över natten tillsammans med ett par från Norrköping, Bernt och Kristina. Vädret idag +17° och mulet lite blåsigt var det också.

4 kommentarer:

 1. Klipporna är dramatiska! Härligt med de gula blommorna bland sten och klippor. Ha dé!

  SvaraRadera
 2. Margareth o Svenlördag, 12 mars, 2011

  Tack för härliga bilder! Katarina som varit i Uppsalatrakten på kurs idag säger att det kändes som vår när hon kom hit till Skåne igen.Många snödroppar i trädgården.Plus tre nu 20.30. Många hälsn.

  SvaraRadera
 3. visst är det imponerande...vi tänkte också på det att stora fiskar kunde innebära livsfara. // Lillan

  SvaraRadera