onsdag 16 mars 2016

Mot kusten och Odeceixe

Startar vid 10 tiden och åker till Lidl...... ägg och bröd är nästan alltid slut. Vi vill nu ut mot kusten och väljer väg N18, sedan fortsätter vi till Aljustrel. Där fortsätter vi på mindre vägar, som är helt ok, mot Messejana. Vi får syn på en husbilsskylt, som visar tömning, men vi ser inte till någon. Får en hänvisning av en man, att vi ska ta till höger vid ljusen. Vi kommer in på smågator och jag får vika in backspeglarna. 


Hittar ingen tömningsplats, men vi känner igen oss, det ska finnas en ställplats med tömning ..... och här har vi stått för 5 år sedan. Även då lurades vi in i centrum av GPSen. Det står två engelska bilar och de säger att det är stängt.....inget vatten eller tömning......men vi har så vi klarar oss någon dag till.


Åker vidare mot Odemira, som ligger på var sida om floden Rio Mira. Vidare efter N 120 ner mot Odeceixe där svänger vi av ut mot havet....Knagglig och krokig väg i 4 km, men vi vet en fricampingplats sedan tidigare.
Nu visade det sig att de gjort en parkering för personbilar där och förbudsskylt för husbilar. Vi vänder och åker tillbaka en liten bit och här stannar vi tillsammans med 3 andra HB.
Koordinater N37 26 19 W08 47 39


Vi står bredvid floden Rio de Seixe och då kommer en kanot förbi, lagom till regnet började strila :)


Lite senare kommer en grupp vandrare och det visar sig att här finns en vandringsled. Får du lust att vandra så kan du läsa här.
De hade nog haft bra väder de första 4 dagarna, men nu kom ett fint regn på deras sista etapp på 12 km.


Vaknade till en solig morgon. Vi passade på att ta oss en kort promenad innan vi skulle sätta oss och njuta av solen.Följer vandringsleds skyltar en bit upp och får bilder på viken
 och husbilen.

Inte bara vi som har huset med oss.


Ser en blomma i vacker cerise färg, kan vara släkt med vår blåklint eller tistel, ganska stor ca 4-5 cm.I en buske lyser något vitt, trodde först det var papper, men det visade sig vara den fina Kallan, i jätteformat. Betydligt större än de vi har i kruka hemma. De här är nog mera för rabatter.


Vi går efter stranden tillbaka till husbilen. Än har jag inte testat vattentemperaturen .....men det finns det andra som har gjort. :)

Vi blir en natt till på samma plats och har fått sällskap av fler husbilar. 


Vi är jättenöjda med solcellen, den funkar perfekt.
Temperaturen idag +21, men på em började det att blåsa lite.

5 kommentarer:

 1. Härlig tur. Tack för koordinaterna, de var nya för oss.
  Vi har gjort två turer i bergen, som absolut är något för er ett annat år!

  SvaraRadera
 2. Finns det ingen camping/husbils GPS att införskaffa?
  Det verkar finnas en marknad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu vet jag inte riktigt vad du menar, vi har en Gps. Menar du campingar så finns de säkert, men vi föredrar FC.

   Radera
 3. En GPS som väljer bort olämpliga vägar för husbilar /husvagnar, tänkte mest på att slippa rusa ut och fälla backspeglar från tid till annan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Önskar att jag kunde ställa in det på våran GPS, men tyvärr går det inte, så jag får nog fortsätta att dra in backspegeln :) Vår GPS har en förmåga att alltid välja kortaste vägen eller snabbaste och alltid är det in på smala gator :-) Men vi får ju se så mycket som vi inte hade fått annars :-)

   Radera