måndag 7 mars 2016

Mot Mertola......

.....men först en snabbis till Chinaaffären strax innan Tavira. Handlade lite och passade på att äta innan vi skulle fortsätta mot Mertola. Vi åkte ner till Manta Rota och dess ställplats för att se om där var mycket bilar.....och visst var det. Kände inte för att stanna. Åkte tillbaka mot Castro Marim och svängde av på väg N122.Vägen är riktigt fin.


Vi svänger av mot Almada de Ouro, jag hade läst att där skulle finnas en ställplats. Det blåser ordentligt ute och Ingemar får hålla hårt i ratten. Vi får syn på ställplatsen, som ligger högt, men avstår även från den, eftersom det blåser så mycket.


Den här vägen har vi inte åkt tidigare, men den är helt OK, trots att den på kartan är vit, alltså en mindre väg och dessutom vacker.


Vi åker efter floden Guadiana som utgör gräns mellan Portugal och Spanien.


Floden slingrar sig fram och det finns inga broar över den, bara där vi åkte över nere vid kusten. 


Så småningom kommer vi till Alcoutim. Stannar inte nu heller eftersom vi besökt staden tidigare. Åker förbi ställplatsen, men där är redan fullt.


Vi ställer in "Berit" på en av Mertolas två ställplatser. 
Kör över floden Guadiana, som nu har blivit betydligt mindre p g a man har dämt upp den.


Nu kan vi se borgen i Mertola och den ska vi utforska i morgon.Vår "Berit" vill alltid ta oss närmsta vägen och nu lurade hon in oss på små smala gator. Det blev ett trixande hit och dit innan vi (och hon) hittade rätt väg. I och för sig ganska smal sista biten den också, men vi kom fram till ställplatsen och här stod redan några bilar. Här finns ingen tömning, men vatten och platsen är gratis.Nu fick vi se killar och tjejer träna med kanoter igen. 
Fast jag tyckte nog det såg jobbigt ut, att stå på ett knä och paddla sig fram. Det var duktiga ungdomar, som senare också bar upp sina kanoter till vagnarna.Här kan du se hur vi har åkt idag..... en sträcka på sammanlagt ca 120 km   Vädret har varit soligt men kyligt, kanske blir det bättre mot nästa helg.

4 kommentarer:

 1. Ni gör en fin resa. Fina bilder och fina ställplatser. Men fullt ser det ut. Kanske det blir så med tiden...att det kommer bli mer o mer trångt med husbilar på ställplatserna. Fortsätt o ha det fint. Kram

  SvaraRadera
 2. Vi kom fram till ställplatsen i Mina de Sao Domingos i går, sen eftermiddag. Också här är det ganska fullt. De riktiga platserna är upptagna men vi och några andra står på parkeringen. Det är precis så fint som ni beskrev det och det kan jag säga, fast vi ännu inte tagit någon promenad.

  SvaraRadera
 3. Tack för fina bilder och intressant läsning, man känner sig delaktig på avstånd. Spar du detta under bloggen så att man hittar sedan?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Danne kul att du läser bloggen. På vänster sida så hittar du alla mina inlägg de sista 7 åren, som vi har rest utomlands höst och vår. Du kan även använda sökrutan för att hitta ett inlägg.

   Radera