fredag 18 mars 2016

Ändrade planer


 När vi är ute och åker husbil så har vi inga bestämda planer. Vi åker när vi känner för det och vart vet vi oftast inte. Det spelar ju ingen roll åt vilket håll vi far, för husrum har vi ju alltid med oss. Det är ju det som gör husbilslivet extra spännande och njutbart. 
Morgonen, vid stranden i Odeceixe, bjöd på sol men bara +10 gr. 


Vi är omringade av surfingbilar med barnfamiljer. Grannen hade tydligen varit och fiskat och höll nu på att rensa den, nyfikna barnaögon följde hans arbete.


Mycket småfåglar finns runt omkring, problemet är bara att de flesta flyger iväg, när jag kommer med kameran. Den här lilla Rödhaken satt emellertid kvar så länge att jag hann fota den. 


Även idag kommer vandrare på väg någonstans. Det är fina vandringsleder här omkring och populära också.


Vi lämnade parkeringen vid Odeceixe och styrde nu kosan mot Algarvekusten. Passerar bron vid Portemão som är under renovering.


Portugal är inte stort så det tog oss knappt 2 timmar så var vi i Albufeira.
Åkte till ställplatsen för att se om där fanns några svenskar vi kände igen. Träffade på Kjell och Britt i sin blåa "Hugo". Hade tänkt besöka Berry och Solveig, men de var inte hemma. Ställplatsen var så gott som full och vi valde att åka till Alvors ställplats i stället. 


Det var dags att fylla och tömma tankarna och det passade bra här i Alvor. Den här ställplatsen är ju en grusplan och det är inte så kul när det regnar, men den duger för en övernattning och här var inte fullt.


Fredag och duschdags :) Bäst att passa på när vi har tillgång på vatten. 
Sen var det det här med tvätten. I Spanien fanns ju tvättautomater på Repsoltapparna. 
Nu var det dags att leta upp några här i Portugal. Efter mycket försök via internet har jag hittat en lista över Intermarché där det finns både tvätt och VA, ganska praktiskt. 
Handla ska man ju alltid och att ha tvätt-automater och VA intill är ju bara toppen. Närmast var i Sagres så vi for dit. Efter vägen ser vi massor av Cistusblommor, det är vitprickigt i buskarna.


Men redan innan vi kom fram såg vi ett Intermarché, med parkering intill och där fanns även tvätt. Koordinater hittar ni under fliken Tvättautomater längst upp till vänster. Här kostade det 4€ för en maskin på 8 kg och 2 € för torktumlare på 20 minuter. Gott att få lägga in nytvättade kläder i skåpen igen. 
Dags för ny nattparkering och det blev ganska naturligt att ta den i Sagres och den stora parkeringen utanför Sagres Fort. Vi har tidigare besökt Portugals södra udde, som du kan läsa om här, så den här gången avstår vi och dessutom regnar det idag.


Ja så det kan bli ...vi hade ju inte tänkt åka ner till Algarves kust, men nu blev det så ändå. :-)
I morgon vänder vi och åker norr ut, men vart nattparkeringen blir det får vi se då.   


10 kommentarer:

 1. Så det blev inte Silves och nya ställplatsen vid Parque do Castelo N37,193878 W08,436289. Här har vi en bra tvätt inrättning som har sköt sig utmärk i vinter 2 Euro/kg. Hade varit kul att träffas!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Glömde bort att ni var där Nisse :( Får bli en annan gång. Är ni inte på väg hem snart?

   Radera
  2. Lämnar ställplatsen på tisdag. Sedan om några dagar norr ut.

   Radera
 2. Det är det som är poängen med husbilen, att rulla iväg lite hit och dit. Hoppas ni får varmare väder.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Visst är det tjusningen med husbil. Man har allt med sig....så man kan åka vart man vill och ändra rutten hur man vill :-) Ha det fortsatt bra. Kram

  SvaraRadera
 4. Det är ju det bästa med husbilen, att man kan ändra rutt när man vill :)

  SvaraRadera
 5. Så härligt att kunna åka dit näsan pekar! Ha dé fortsatt bra!

  SvaraRadera
 6. Så härligt att kunna åka dit näsan pekar! Ha dé fortsatt bra!

  SvaraRadera
 7. Den bron passerade vi också och sa att vilken annorlunda arkitektur, men när vi kom närmare visade det sig vara byggnadsställningar.
  Vi var dom skyldiga till att Berry o Solveig inte var hemma för vi var i gamla stan och åt en god bit mat tillsammans. Hoppas ni har bättre tur nästa vända!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, så kan det gå när man inte har meddelat sin ankomst. Hade ju varit trevligt att träffat er också. Hälsa till dom.

   Radera