fredag 2 januari 2015

Vi kör mot Methoni och Pylos

Efter fem dagar, med regn och blåst, lämnar vi camping Koroni. I morse lyste solen från en blå himmel, men det var bara 8 gr ute. Vi kör mot Methoni, som ligger mer på sydvästra sidan av Peloponnesos, där skulle det finnas en gammal fästning. Vägen är riktigt bra och går snett över halvön, när vi kommit över ser vi havet.Efter allt regn så får man se upp för alla stenbumlingar och allt grus, som rinner ut på vägen. Här finns massor med arbete, att rensa vägrenarna från sten och buskar som växer långt ut i vägen, men det finns väl inga pengar till det antar jag, Greklands ekonomi är ju inte den bästa, sägs det.


Vi stannar till vid en strand och fikar, sen en liten promenad efter stranden. En liten tysk husbil hade också hittat hit. På stranden låg en mås och den verkade skadad, för den reagerade inte först när vi gick förbi. 


Men rätt som det var reste den på sig och spatserade iväg. På tillbakavägen fick vi syn på den och då låg den ner igen.... något var fel med den.


Vi fortsatte ytterligare några mil, till Methoni, där vi hittade en parkering intill borgen.


Nu har det mulnat på och det fina vädret verkar försvinna. Vi tar en tur ut till  fästningen som bl. a var ett gammalt fängelse, byggt på 1500-talet. Nu finns bara resterna kvar, men man håller på att restaurera det.


Mycket intressant att se på här. 

Tillbaka till bilen så frös jag om händerna och det var skönt att komma in i bilens värme. Nu fortsatte vi mot Pylos (Pilos) där det skulle att finnas en parkering man kunde stå på. Framme i hamnen, så finns här gott om plats och vi har sällskap av flera andra bilar. N36 54 57,7 E021 41 41
Utsikten från bilen och här finns också fritt wifi.


Idag har vi verkligen fått röra på oss och nu hoppas vi vädret ska bli soligt och vi slipper allt regn. Vi slår på tv:n... Ingemar får se en känd svensk skådespelare och det visar sig vara en ungdomsfilm, som vi inte har hört talas om ....kul, vi får höra svenska på grekisk tv :) en rolig film var det.
På tv-nyheterna ser vi snökaoset längre norr ut, en halv meter snö har de fått och vi förstår att grekerna är oroade och ovana vid snökaos, dessutom ska de få -18 gr.  Vi håller oss vid kusten och har ikväll +10 gr ute.
Det blir inte många km /mil som vi kör, nu får vi se om vi blir kvar här någon dag eller fortsätter.


3 kommentarer:

  1. Hej! Oj vad härligt!! Njut av livet!!

    SvaraRadera
  2. Vackra foton.Intressant tur. Ta det lugnt på vägarna. Mycket som rasar ner från slänterna. Ha det fortsatt bra! Elisabeth

    SvaraRadera
  3. Så flott det var der, spesielt den borgen! Gøy å være på oppdagelsesferd inne i slike. Håper dere har det bra på tur og et riktig godt nytt (reise)år til dere!

    SvaraRadera