onsdag 31 december 2014

Nyårsafton 2014

När vi planerade resan hit till Grekland visste vi att December och en bit in i Januari skulle det vara mer regn och lite svalare. Att vi skulle vakna med snöklädda berg och kanske minusgrader på natten...hade vi väl inte trott och på TV få se att det är rena snökaoset runt Aten.
Tittar på termometern och den visar + 10 gr.....jaja då är det ju inte så farligt. Trodde jag ja....under dagen, som faktiskt var solig, så sjönk temperaturen till +8 gr och det började blåsa kalla vindar....och på TV varnar de för riktig kyla.


Sista dagen på året och det vi ser på TV är flygolyckor, båtolyckor, flyktingbåtar med nästan 1000 människor på flykt och snökaos....Grekland har problem med styret så nu ska det bli nyval här.... måtte det nu bara vända så vi får ett bra 2015
Ingemar tog en promenad ner till byn och köpte lite lotter kanske kan vi ha tur där :) under tiden städade jag bilen och försöker kurera bort min magbakterie, som stört mig i ett dygn nu. 


Våra svenska vänner, från den förra campingen, lärde oss hur man gör här nere med skraplotter. De hade ju turen att vinna 30 €. Förra veckan provade vi också och hade turen att vinna 15€ det gav naturligtvis mersmak. Turen var med oss  idag också för vi vann  5€..... hoppas den fortsätter :)


Förra veckan badade vi, idag behövs både mössa och vantar. Grekerna har nog blivit överraskade av det stora snöfallet, minst 30 cm snö har det kommit och det är kaos på vägarna med många olyckor. Även Italien har drabbats av snöfallet, på Sicilien har det inte varit så här kallt på 60 år, läser vi på en blogg.
 Då är det skönt att stå på camping, vi fryser inte och har bra TV och wifi, så oss går det ingen nöd på.
 Nu på kvällen visar de enastående fyrverkerier från de länder som redan har gått in på 2015 Dubai leder fyrverkerierna. 
Här blir inga fyrverkerier, utan en lugn kväll i husbilen, med stormen vinande utanför. Lite god mat och en skål för det nya året. 

 Önskar alla mina läsare och bloggvänner ett riktigt Gott Nytt År!


10 kommentarer:

 1. Gott Nytt År på er därborta i snöovädret! Här är det heller inte så varmt. På dagen ca 15-16 gr men nätterna är kalla, 0,9 gr..........ikväll har vi ätit god mat tillsammans med 12 andra svenskar i tältet på ställplatsen och skålat in det nya året med Loa Falkman och alla andra...........

  Kram till Er båda!

  SvaraRadera
 2. Gott Nytt År till er också!

  SvaraRadera
 3. Gott nytt år till er också. Här var det en riktigt fin julhelg med minusgrader, lite snö på marken och på träden. Vackert som ett julkort. Nu har det varit plussgrader och den mesta snön är borta bara rena isgator kvar. Men åker man till sydliga breddgrader som ni önskar man kanske lite varmare. Grattis lotterivinsterna. En bra slut och en bra början nu på 2015 hoppas jag.

  SvaraRadera
 4. Trist med kyla och snö. Vi har heller inte så varma nätter,så vi fick bulsa på oss innan vi gick ner till gamla stan och tittade på fyrverkeriet! HA ett fortsatt gott nytt år! Elisabeth

  SvaraRadera
 5. God fortsättning på nya Bobilsåret 2015 !!

  Ha det gott.....Kram

  SvaraRadera
 6. Trist med kyla och snö...Det er vel bare Marocco som har varme i desember og januar..
  God fortsättning på nya Bobilsåret 2015

  SvaraRadera
 7. Vädret kan man då inte lite på, kanske dags att ta på skidorna? God fortsättning

  SvaraRadera
 8. Vi har samma väder som er, kallt så jag har tagit fram täckjackan! Och igår snöade det i RSM, staden som gränsar till oss.......10 minuter härifrån. Och bergen är snöklädda.

  SvaraRadera
 9. Visst har det varit en hel del kyla i Europa! Önskar god fortsättning på det nya året!

  SvaraRadera