måndag 1 december 2014

Knytkalas och bad

Nu har vi varit stillsamma och mest suttit i husbilen, även om vi här om dagen åkte till Gerakas. Det har alltså blivit dåligt med motion. För att råda bot på det så tog vi en promenad längs stranden och den är ca 5 km lång. Nu är det inte så lätt att gå i sand, för naturligtvis gick vi i vattenbrynet, med risk för att få vatten i skorna, så efter ett tag fick vi vända om. Drivved kan se rolig ut ibland och vi tyckte den här hade ett ansikte av en gubbe (som Ingemar håller på).


Vilda blommor finns inte så mycket av nu, men den här klöversläktingen är ett riktigt ogräs här. När inte solen lyser, går den ihop, men så fort solen tittar fram slår den ut.


Det finns inte så mycket att se efter stranden, mer än lite tomma hus. Ja nu är de inte övergivna, utan det är sommarhus vars ägare är på annat håll. 


På tillbakavägen går vi förbi något som ser ut som en å men som inte nått fram till havet ännu. :) Havet ligger bakom mig.


Någon motion blev det inte på söndagen, men en trevlig adventslunch, som en av de svenska husbilarna bjöd in oss till. Vi är 4 svenska bilar här och eftersom alla hade med lite olika lunchmat, så blev det en form av knytkalas.


Att äta adventslunch ute i +21 gr värme, och när solen var framme ännu varmare, känns helt underbart. Att sedan lunchen pågick i 3 timmar, visar ju också på att vi hade väldigt trevligt. :)


Det roliga var, att när vi sitter och pratar, så berättade ett av paren, att de hade blivit bestulna på sina cyklar, när de för 2 år sedan var i Fuengirola. Vi var ju också där vid den tiden. Det visade sig att vi hade träffat dem där på marknadsplatsen och de berättade då vad som hänt, sen fick vi deras plats när de åkte vidare. 
Vi tyckte ju att de verkade bekanta på något sätt. :)

Vaknade till en solig morgon. Passade på att tvätta 2 maskiner för 4€/maskin. Under tiden maskinen skötte tvättandet satt vi i solen. Ingemar har börjat läsa boken Kaos av Alesandra Pascalidou, som handlar om Grekland och jag börjar sticka på en kofta.


Grannarna tänkte bada och vi hakade på. Det var otroligt skönt och +19 gr.

Lekte lite med programmet PhotoScape, som jag använder för att redigera korten, när det behövs.


Ingemar var lite tveksam för det gick lite snabbt nerför i vattnet, men sen var det fin sandbotten. Långa vågor kom och gick, så det blev ingen vattengympa, det var lite för djupt här för det.


Varmt +21 gr idag i skuggan och det var nästan molnfri himmel, vad kan man mer begära. Bad den 1 december (inte bara ett dopp) är inte så tokigt det heller.
Kram på er!

5 kommentarer:

 1. Hur varmt är det i vattnet? Är det Ulla temp? Eller?........vi ligger hos Trini, har servat bilen i Lorca. I morgon blir Ikea. Kram på er....

  PS de personerna kommer jag ihåg som blev bestulna på sina cyklar.....ds

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är 19 gr i vattnet och 21 i luften, när man kommit i vill man inte gå upp bara njuta av det goa badet :) Hälsa Trini.
   Kram

   Radera
 2. 19 grader är lite för lite för mig, men annars verkar det väldigt fint! Ha det fortsatt bra! Elisabeth

  SvaraRadera
 3. Underbart att kunna bada i December månad!

  Ha det gott/Kram

  SvaraRadera
 4. Och här sitter vi o väntar på snön:-) Då känns det härligt ändå att se er i sommarvärme:-) Du är så duktig på att handarbeta duktiga dej :) Åassa på o njut när det är skönt ute där ni är. Kram

  SvaraRadera