lördag 20 december 2014

En utflykt till Neapoli


Solig morgon, då kommer lusten för lite utflykt. Vi har inte besökt NeapoliPeloponneses "långfinger" eller om det är "pekfingret", så idag bestämde vi oss för att åka dit. Vi lämnar Gythio och kör mot Skala en lite större stad där även Lidl och Carrefour ligger. Fortsätter mot Monemvasia men svänger av och kör utmed västra sidan på "fingret".


Jag hade sett att där skulle finnas en bra plats att stanna till på för natten, även om vi nu inte hade tänkt göra det idag. Där emot att inta en fika och sitta en stund i solen, var inte fel. 
Här finns soptunnor och vatten och nära till bad,  N36 47 55 E22 47 01


Fortsätter sedan på krokiga vägar mot Elea och kör förbi små fiskehamnar.


Det märks att solen gillas av blommorna, nu lyser vägrenen och ängarna gula av de klöverliknande blommorna, känns nästan som om våren står och lurar någonstans fast det är december.


Vi passerar genom stora olivodlingar men även apelsinodlingar.Byarna vi passerar är inte byggda för dagens motorfordon, det finns på vissa ställen enkelriktade genomfarter eller rondeller. 


Här har kyrkan i byn hamnat mitt i en rondell.


Andra kyrkor ligger en bit utanför byn. Blått tak hör väl inte till vanligheten på en kyrka, men den här var riktigt gullig.


Vi kom till den lilla byn Archangelos, men där var det stopp för husbilar alldeles för trångt, bara att vända och hitta en annan väg.


Ibland får man sig en tankeställare.....ska vi fortsätta eller? Vi fortsatte och vägen blev faktiskt bättre. Vi fortsatte sedan inåt landet en bit, men vi gör en avstickare mot Vinglafia, där går en färja över till ön Elafonissos. Nu ska vi inte ta någon färja över, men det skulle finnas en plats att övernatta på även här. Vi tyckte inte den beskrivna platsen var så bra, så vi fortsatte genom olivodlingarna vidare mot Neapoli.


Måste visa hur skorstenarna ser ut här i Grekland. Nästan alla har en sådan här fågellikande sak på sin skorstenFramme i Neapoli kör vi ner mot en liten båthamn.


Här möter vi "Mårten Gås" med släktingar.


Inne i stan hade man börjat göra i ordning för julfirandet. Krubban på plats, lysen runt hela platsen sattes upp och de små bodarna, där försäljning av allt som hör julen till, var klara.


Vi hittar en gatstump alldeles intill där vi parkerar för natten. Vem kan motstå att fota en så fantastisk solnedgång, inte jag i alla fall.


Den mörka linjen är den väg vi har åkt idag.


Fortsättning följer....

Trevlig fjärde advent önskar vi er alla.9 kommentarer:

 1. Det är fint med de silvriga olivträden. Tanken slår en ibland, ska man verkligen fortsätta framåt eller vända hihi ni gjorde ett bra val och fortsatte och fick se den fina solnedgången.
  Trevlig 4:e advent
  Kram

  SvaraRadera
 2. Fina bilder från Grekland,det är ett underbart land det !!

  Ha en fin 4:e Advent/Kram

  SvaraRadera
 3. Har alltid tyckt att Grekland har varit ett fint turistland som charterresenär, kanske ännu bättre med husbil.....vi har varit på julkonsert i Torrevieja.....lite julstämning har vi fått.......Kram och kör försiktigt!

  SvaraRadera
 4. Alla dina fina bilder får mej osökt att tänka på Ted Gärdestad och "Himlen är oskyldigt blå...."
  Kram

  SvaraRadera
 5. vackra vyer! Vi har också kört in på en hel del småvägar av skiftande kvalitet,när man undrar om man vågar fortsätta... Hittills har det gått bra, men ibland med hjärtat i halsgropen ;)

  SvaraRadera
 6. Tack för jättefina bilder, så mycket ni får se och uppleva på er resa. God jul!

  SvaraRadera
 7. Vilken härlig bildkavalkad. Åse

  SvaraRadera
 8. En nästan magiskt vacker solnedgång. Kram

  SvaraRadera
 9. En vacker tur med en vacker solnedgång! Elisabeth

  SvaraRadera