torsdag 18 december 2014

Värmeproblem


Vädret är verkligen omväxlande här. Ena dagen strålande sol och under natten blåst, en varm morgon +17 gr, för att sedan sjunka till endast +12gr, när regnet kommer och det bildas sjöar på gångvägarna.


I dag onsdag var det dags för våra kompisar att ge sig iväg mot Aten. Kanske ses vi igen på Sicilien, vem vet. Att vi skulle träffas igen, här i Grekland, var det ingen av oss som visste. Den gången för 2 år sedan, när vi som hastigast sågs i Fuengirola, hade vi inte ens hunnit presenterat oss för varandra. Nu har vi haft flera trevliga dagar tillsammans med adventslunch, fika, sällskapsspel och restaurangbesök.
Tack för härlig gemenskap :)


Vi har länge märkt att ingen värme kommer till toaletten. Idag när det regnade så började Ingemar leta felet. Han började på toaletten med att skruva bort en del av skåpet för att komma åt slangen som vi trodde hade hoppat av. Den satt där den skulle. Fortsatte in mot köket och under garderoben inte heller där hittade vi något fel.


Då var det dags att plocka ut alla kökslådor och montera bort skåpet för där under sitter värmaren.

Och naturligtvis var det här slangen hade hoppat av, även en annan slang var loss. Trångt var det och Ingemar hade problem med att komma åt.  


Jag har ju lite smalare armar och mindre händer så tillsammans lyckades vi trycka in slangarna där de skulle vara. Ett spännband om det hela och nu hoppas vi att vi både får värme på toan och att det ska hålla slangarna på plats.
Tur att Ingemar är van båtbyggare och vet hur han ska göra. Det var andra gången han fick monterade ner delar av vårt kök. Här kan du läsa om den första gången.


Det tog oss ca 3 timmar att plocka ner och tillbaka alla hyllor och skåp och hungern började göra sig påmind. Det blev en sen kaffe och smörgås för att lite senare avsluta dagen med spagetti och köttfärssås.  
Tycker nog det regnat lite väl mycket.... men det visste vi ju.... det är ju en av anledningarna till att vi står på en camping. Det bästa med camping är att man har el och ett bra wifi.... annars är det inget som jag gillar. Nu längtar jag efter att få vara på rull igen:)


16 kommentarer:

 1. Gott att det löste sig,skönt med luftvärme där man kan fixa allting själv!Hoppas att Ni får bättre vädret och det kommer säkert!Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Zlatko ja enligt väderprognosen så ska vi nu under en vecka få soligt väder.

   Radera
 2. ja man treffer mange igjen når man er ute og reiser vi traff noen svensker som vi kjenner i marocco og året før traff vi dem igjen i Spania. ja vi er enig med era at det er el og godt wifi som gjelder når man står på camping..ellers har man jo alt med seg vi er ju forsynt med agregat og solceller så vi fricamper for det meste .. ni må ha en god jul nere i grekland kram fra frank & Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju det som är en del av tjusningen med husbilslivet :)
   God Jul önskar vi er också.

   Radera
 3. Det gäller att inte ha tummen mitt i handen som man säger när det blir något fel. Skönt att ni kunde fixa till och hoppas ni har värme nu.
  Kram Yvonné

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja nu har vi värme även på toan :)
   Kram till er.

   Radera
 4. Ja det gäller att vara lite allkunnig då man har Bobilar!
  Dåliga vägar gör att det kan lossna här och där.

  Ha det gott/Kram

  SvaraRadera
 5. Det är bra att ha händiga män,som kan fixa både det ena och andra. Vi får vara händiga på annatsätt. Elisabeth

  SvaraRadera
 6. Så bra att det gick att fixa!

  El är bekvämt och Wifi nästan nödvändigt!

  SvaraRadera
 7. Ja alltid är det något att ta tag i. Regnar gör det här hemma (Helsingborg) också. Det är bra att man är någorlunda händig MEN husbilskonstruktörer har inte alltid tänkt på att man en dag behöver börja skruva med något. Alltid trångt och oftast fel placerat så man behöver plocka bor en massa
  Är ni själva kvar på campingen nu?
  Ha det bra nu
  Nisse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är inte alltid en enkel sak att komma åt kablar och slangar. Nej det finns en svensk husbil till kvar och ett par stycken i husvagnar också.

   Radera
 8. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inlägg som inte är undertecknade tar jag bort, men om du anonyme vill kommentera igen så glöm inte att underteckna ditt inlägg.

   Radera
 9. Ja, det är en fördel att kunna fixa saker och ting själv. Idag har vi varit och ätit lutfisk, jättegott............

  Kram!

  SvaraRadera
 10. Vilken tur att Ingemar vet vad han gör. Ni har väl kollat slangklämmorna överallt där det inte hade hoppat av nu när det ändå var utrivet, så ni slipper fler avhopp :)

  SvaraRadera
 11. Då och då blir det ju lite pyssel som måste fixas.... skönt att ni löste det!

  SvaraRadera