onsdag 3 december 2014

Lussebak och varannandags väder


Dåligt väder har vi varannan dag och just en sådan dag passade det bra att baka. Jag hade varit smart nog och tagit med en påse saffran, för är det något som jag längtar till den här årstiden, så är det saffransbullar eller lussebullar, som vi också säger. Man vill ju ha lite julkänsla i alla fall, även om det är svårt att känna någon julstämning här.


På eftermiddagen bjöd vi in ett par av svenskarna på nybakat och hemgjord glögg. De skulle nu i veckan skulle åka vidare mot Aten, för att fira julen hemma. Det blev lite utbyte av koordinater och sevärdheter.

 På kvällen, innan vi skulle lägga oss, kollade Ingemar utetemperaturen och det var 20,4 gr kl 24.00 inte undra på att det var så varmt inne. På natten var det svårt att sova p g a vågorna, som dånade in mot stranden. I dag blir det inget bad, men att fota vågorna är också kul.


Solen kunde knappt komma igenom molnen, men den fanns där bakom.


Idag blev det en kort tur till affären. På eftermiddagen gjorde jag ny glögg, men nu var påsen med glöggkryddor slut. På affären hade jag hittat kanelstång och hela nejlikor, ingefära hade jag bara färsk, men det fick duga, tunna apelsinskal fick ersätta pomeransen och kardemummakärnorna var förstås redan malda. Värmde upp det hela tillsammans med rött vin och 1 dl socker, silade efter några timmar av det hela. 
Sen kunde vi njuta av glögg och tyska pepparkakor, till dånet från vågorna.


Runt den här stolen hade någon samlat en massa fina stenar, men vågorna har tagit med sej dem ut i havet igen.


Hade man nu varit en vindsurfare, så hade man gillat de här vågorna, men vi håller oss på land för säkerhets skull.


Även i kväll har vi strax under 20 gr, men det regnar och blåser och dånet hörs tydligt....kan bli problem med sömnen i natt också. I morgon har de lovat sol så då får vi se vad vi ska hitta på.
Nu ska vi lyssna på svensk radio och höra på svenska nyheter.

8 kommentarer:

 1. Vad häftigt med dessa vågor. Kan tänka att det är bra sug utåt om man går i. Lite kusligt med så livligt vatten. Fantastiskt att ni kan baka bullar. i husbilen.
  ha det så bra
  kram Fia

  SvaraRadera
 2. Så fina lussebullar du har bakat. De var goda förstår jag. Glögg har jag gjort och den blev god, men några bullar har jag inte gjort. Vi ligger kvar hos Trini ett par dgr, innan vi åker vidare till La Marina. Kram till er!

  SvaraRadera
 3. Lussebullar i Grekland, det måste vara ganska unikt. Kram

  SvaraRadera
 4. Julstämning är väl lätt att komma i.......jag behöver bara lite glögg lukt och en jullåt så är jag helt i stämning oavsett väder :)

  SvaraRadera
 5. Häftigt med sffransbak i en husbil i Grekland., förmodligen ganska unikt.

  SvaraRadera
 6. Lussebullar nam nam har vert gløgg her også i dag begynner å bli julstemning...vilke tempraturer ni har herlig

  SvaraRadera
 7. Kallar du det vågor? Då har du inte varit på Österlen!

  SvaraRadera
 8. Rackarns så duktig du är och bakat saffrans bullar!
  Kram

  SvaraRadera