måndag 8 december 2014

Vardag och advent

Vi befinner oss fortfarande på Camping Mani Beach strax söder om GythioMani-halvön och ska stanna här ytterligare 18 dagar. Det hör inte till vanligheten att vi står så länge på samma ställe och visst kryper det i kroppen, vill så gärna ut och åka igen. 
Nu hör till saken att december månad är Greklands vintermånad och det innebär mer regn och mindre soltimmar. Där emot inte alltid kallt, vi har faktiskt haft Europas varmaste väder under den här tiden. Och visst har vi att göra under dagarna, för utom alla vanliga bestyr som disk, tvätt, städning, påfyllning och tömning av tankar, så kan man promenera och ha koll på fiskebåtarna.


Även kylskåp och plånboken behöver fyllas på och då tar vi husbilen in till antingen Gythio eller till Skala där det även finns Lidl och Carrefour. Tyvärr är det sällan, efter mörkrets inbrott, som vi åker in och då missar vi så klart att se all julbelysning. Vi kan se att det finns julprydnader, som också ska lysa, på lyktstolparna vid hamnen.


När vi åkte in här om dagen, kom vi lagom till grönsaksmarknaden, men det var egentligen en bankomat vi var ute efter. Här kommer en varning! Ta inte ut pengar på postens bankomater det kostar. Vi tog ut 200€ och för det fick vi betala 109 kr i avgift. 


Vi fortsatte sedan mot Skala ett par mil bort, för att handla.


På vägen dit åker vi förbi den keramikverkstad där man kan köpa de små miniatyr kyrkorna, som sätts upp vid vägen, när en dödsolycka har hänt och de har vi sett många av.


På kvällen lyste solen på molnen men jag var lite sent ute för att hinna få de riktiga färgerna.


Söndag den andra advent bjöd vi de andra svenskarna här på campingen, på glögg, kaffe, lussebullar och pepparkakor.


Vi hade tur för regnet höll sig borta precis så länge som behövdes för gemenskapen vid glöggen. Vädret är varierande ibland med varannan dag regn och sol, temperaturen på dagen ca 17 gr när regnet hänger i luften.
Fler fina animeringar kan du hitta här. 

Fortsatt trevlig advent önskar vi er alla.
9 kommentarer:

 1. Trevligt ni har det med andra svenskar där!

  Ha det gott.....

  SvaraRadera
 2. Vad härligt ni har det. Vist är det Erik som siter vid bordet.
  Ha der fortsat bra nu
  Nisse & Birgitta

  SvaraRadera
 3. Trevligt att få prata svenska någon gång då och då!

  Kram

  SvaraRadera
 4. Lite märkligt sätt att sätta upp små kyrkor där någon har omkommit i trafiken. Vore det inte bättre att istället satsa den kraften på att försöka förhindra dödsolyckor kan jag tycka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan nog hålla med, här behövs verkligen information när det gäller trafiksäkerhet. Vi ser ofta ljus tända i de här små kyrkorna, även i de gamla plåtkyrkorna, som är både rostiga och fula. Dessutom verkar det som om de inte får ta bort de här "monumenten" när de ändrar eller breddar en väg då flyttas de bara in mot kanten av den nya vägen.

   Radera
 5. Så trivelig dere ser ut til å ha det! Mys med gløgg og pepperkaker i denne førjulstiden, og også at det finnes flere svensker på campingen. :) Kos dere videre nå i adventstiden!

  SvaraRadera
 6. Ni ser ut att ha det så trevligt och åka runt till marknader och handla, njuta ute med fika. Att sitta ute barbent som ni gör är inget vi kan göra hihi
  Kram

  SvaraRadera