lördag 13 december 2014

Mani Beach och småpyssel i husbilen

Vi har haft några dagar med regn och mulet väder, vilket också för med sig sämre med bilder för bloggen. 
När det har varit uppehåll så passar vi på att ta en promenad efter stranden vid Mani Beach. Man måste ju röra på sig, även om vädret inte inbjuder till det, då  gäller det att kryssa mellan pölarna.


Tidigare har vi ju berättat om de små kyrkorna, som sätts upp där någon har förolyckats, nu kom vi förbi en liknande plats , men här på stranden. Ljus fanns och stenar var lagda fint runt omkring och några agaveväxter planterade. Genast börjar man undra vad som hänt, en badolycka? Här får ett minnesmärke stå orört, och det tycker jag är fint.


Då vågorna har gått höga, så har mycket sten kastats upp mot stranden. Här verkar det mer som om det stått ett stort träd, som sedan sågats av, eller kan stubben ha kastats upp från havet? Ja vem vet!


Oftast när vi går på stranden blir det med blicken ner i backen, ja ni kan säkert räkna ut varför :) 


Så här såg dagens fynd ut :)


Strandkaféerna är stängda inför vintern, så fika får vi ta i husbilen.


Nyfikna som vi är, tog vi en titt bakom caféet och där fann vi den här "skulpturen" vad den ska föreställa får vi nog fantisera om själva.


Tidigare har jag skrivit om alla kaktusfrukter. Den första vi smakade på var helt ok men den andra var full med hårda kärnor. Antingen är det olika sorter eller också var de övermogna.....jag vet inte, men kanske någon annan vet?
Vi har fått tips om hur vi ska plocka dem och hur vi ska göra för att äta dem.
Som ni ser så är det ingen brist på frukterna :)


Det finns flera olika sorters kaktusar vid stranden, här blommar en annan sort. Ängsblommor finns, men de är så små. Den gula är ju någon sorts klöver och ett verkligt ogräs här nere, den rosa på nästa bild tillsammans med en sorts prästkrage, är Rödblära som också är vanlig hemma hos oss.


Miniringblommor finns det gott om.
På hemvägen går vi förbi den andra öppna campingen. Camping Gythio Bay är dyrare, men så har de också en pool. Nu spelar det ingen roll för oss, vi badar gärna i havet, och poolen är inte uppvärmd.


Dagen efter var en sådan där regndag till och från. Passade bra för då hade jag fått sådan baklust :) Saffranspåsen var slut, nu fick det bli bullar med fyllning och en mjuk pepparkaka. Äntligen något gott till förmiddagskaffet. 


Vår fönstergardin i dörren hade spruckit i ena hörnet och det har retat oss att den hängde snett. Vi plockade ner den så gott det gick, drog ut den runda vajern, som sedan ska löpa i skenan. Sen fick jag sy för hand en ny kanal för vajern. Nu hänger den fint igen och inga onödiga skrynklor eller veck.


Under tiden tog Ingemar hand om disken, vilket han gör varje dag. 


En av kvällarna lärde vi våra svenska grannar att spela Sequence, riktigt trevligt var det och många glada skratt.


Nu ska det bli vackert väder några dagar och då kommer vi att göra en utflykt, vart får ni veta i morgon.
Trots att det har regnat och varit mulet, så har temperaturen legat på ca 15 - 18gr och det känns riktigt bra.


Önskar er alla en trevlig fortsättning på Luciakvällen.

10 kommentarer:

 1. Ha det så trevligt själva.
  Snart kommer Susanna, Ricardo , Jonas och barnen på lite julmat....Vi börjat tidigt för att hinna med allt och alla..
  Mvh L-G

  SvaraRadera
 2. Ni verkar ha samma ungefär samma temperatur som vi har i Spanien!

  Kram

  SvaraRadera
 3. Pyssligt att kunna fixa gardinen - bra jobbat! Fint med alla snäckor utefter stränderna :)

  SvaraRadera
 4. Tjusigt med vackra färgglada blommor i december. Diska är även uppgift när vi bor i husbilen.

  SvaraRadera
 5. Efter en regnig natt har det klarnat upp, så vi sett blå himmel igen. Däremot har det blivit lägre temperatur. i kväll har vi 13,5 grader. Visst behöver vi röra på oss.Det finns ju så mycket gott att stoppa i munnen. Tur att vi inte är nära dina bakverk!! Kram Elisabeth

  SvaraRadera
 6. Du är så duktig Maggan. Du syr o fixar o till o med bakar i husbilen: Det har jag aldrig gjort :-)) Kanske man får börja med det nu :) Kram

  SvaraRadera
 7. Vi har också några stenar liggandes i vår vinterträdgård, från promenader på stranden Gibraltar. Visst är det svårt att gå förbi dem. Kram & Må gott

  SvaraRadera
 8. Konsulterar min man "kaktusexperten" ; ) igen, han säger att du har rätt de är övermogna. Kaktusfikon ska vara ljusa i köttet när de är precis lagom mogna och goda.

  SvaraRadera
 9. Tack för tipset, Kerstin jag ska testa en gång till.

  SvaraRadera
 10. Åh, på Mani Beach stod vi över jul o nyår förra året och blev bjudna på julmiddag av personalen! Härliga bilder!

  SvaraRadera