tisdag 9 december 2014

Husdjur och fuktskada ?


Livet går vidare på campingen och det är inte så mycket som händer. Idag tog vi och bytte plats, vi kommer närmare receptionen och får på det viset lite bättre wifi-kontakt. Solen behagade visa sig hela dagen och då gick det bra att fika ute.


Katter finns det gott om och verkar som de känner på sig när vi ska fika eller äta för då kommer de.....kanske känner de kaffedoften  :)
Det finns några som är vita och några som är typiskt spräckliga i färgen. Den ena vita har fått en randig svans, visst ser det roligt ut :)


"Kanske han tappar en bullbit eller något".....tycks katten tänka, för den ligger och väntar tills vi fikat klart.


I går tog vi en promenad till affären, det var bara bröd och potatis som saknades, så vi behövde inte ta bilen. Det gick inga direkta vågor på vattnet, men ändå plaskade det till ordentligt när dyningarna nådde stranden, så något bad har det inte blivit på några dagar.


Det växer ett bananträd på den andra campingen och igår såg vi att det även fanns en liten bananstock under bladen, men än så länge är bananerna gröna.


Vi hittar även träd som bär två sorters frukt. På det ena är det (tror vi) grapefrukt för de var enormt stora och apelsiner. På ett annat var det citroner och apelsiner. Jag vet inte om frukterna är ätbara eller bara prydnadsträd, synd i så fall för det finns massor av frukt på dem.


På vägen tillbaka såg vi svamp, någon skivling av något slag.


I går kväll upptäckte vi att det läckte in vid takluckan, så idag har Ingemar ägnat större delen till att rengöra och lägga silikon runt luckan. Nu håller vi tummarna för att det inte ska regna in, det väntas åter igen ett stort regnväder som drar in i natt. Vi upplever mer regn här men emellanåt så är ju solen framme och det är varmt och vi har fortfarande shortsen på. :)


Det finns lite blommor på campingen intill och vår vän Erik fotade den här fina rosen. Den påminner mig om mina fina Elisabethrosor, som hade så många knoppar när vi åkte, säkert hann några slå ut innan frosten kom, men ingen som fick njuta dess doft och skönhet.


Idag har vi njutit av 17,5 gr och solsken.

9 kommentarer:

 1. Inte kul när det regnar in. Bra att ni har silikon så ni kan avhjälpa detta.
  Ha det bra
  Nisse & Birgitta

  SvaraRadera
 2. Härligt med en fika i solen och kattsällskap!
  Hoppas ni får luckan tät :-)

  Ha det gott.....

  SvaraRadera
 3. Nej vad tråkigt med taklucka. Tur att en redig karl reder sig själv :-) Ingemar tänkte till o tog med silicone. Det var ju jättebra. Nu hoppas vi att ni klarar regnet:-) Kram

  SvaraRadera
 4. Ni ser då ut att ha det riktigt gott, i både kopp och kropp med solen skinandes. Vilka söta kissekatter ni har som kommer på besök. Tur att läckan upptäcktes i tid och hinner fixas innan nästa regn!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Visst är det härligt att fika och äta utomhus. Det gäller att solen är framme,då är det skönt. På skuggsidan har vi bara haft 14 grader,men i solen har det säkert passerat 20°, för vi har gått i t-shirt och shorts utefter stranden. Elisabeth

  SvaraRadera
 6. Klart att alla citrus är ätliga, det är väl bara att plocka kan jag tänka om dom är fulla med frukt och ingen tar hand om den. Ni ser ut att ha det bra! Det har jag med, kom just hem från San Diego och ska packa om och åka till Las Vegas.

  SvaraRadera
 7. Ingemar börjar bli riktigt brun och fin. Själva har vi det lite kyligt, men på dagen är det varmt och skönt. I morse hade vi 5 ° och på dagen har vi ca 18 °.....man blir fort bortskämd med värmen.........

  Kram till Er!

  SvaraRadera
 8. Hej, det har väl inte hänt något er något?
  Jag saknar er trevliga blogg.

  Hoppas att ni har det bra, ha nu en fin lucia.
  Hälsar Svante

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha nej då Svante den kommer......kanske i natt :D

   Radera