söndag 28 december 2014

Rea på LidlDet blev en lugn natt och vi vaknade till en solig morgonen. Nu kör vi vidare mot Kalamata. Vägen går rakt genom byn och restaurangernas bord.


Nu blir vägen både krokigare och brantare och vi kommer upp på 
nästan 500m öh. På de höga topparna kan vi se snö, men här är det inga sådana problem. 

Vi har ganska tomt i kylskåpet efter helgen.... då äntligen får vi syn på Lidls blågula skylt, den syns på långt håll.


 Inne på Lidl så fick vi se att det var rea på många varor och det är väl inte så konstigt. Det vi där emot inte varit med om tidigare är att det är rea på vin och sprit, 25 % gjorde att vi passade på att fylla inte bara kylskåpet utan även barskåpet :)
Vi fortsatte in mot Kalamata som är betydligt större än Gythio och Skala. Staden är mest känd för sina olivodlingar och olivoljan exporteras till många andra länder. Det finns även en flygplats, som vi kör förbi, och hit går det även charterflyg under sommaren. Vi undviker centrum, men hamnar ändå i smeten.
Julgranar finns inte här nere, den här stommen ska se ut som en gran, men är gjord av något annat material. Oftast är det en stålställning, som är prydd med massor av ljus och lyser jättefint på kvällen. Julen firas verkligen här nere med mycket ljus, julgranar och tomtar.Vi fortsätter nu söder ut på sista fingret mot Koroni, men hamnar i Petalidi. Det hade hunnit bli eftermiddag och magen vill ha mat, så varför inte  stanna här? Hittade en bra plats nere vid hamnen  N36 57 30 E021 56 03

Det blir ingen solnedgång i havet när man är på den östra sidan, men solen färgar de snöklädda topparna rosa och det är minst lika fint.


Lite bättre nät här i Petalidi, men ganska trögt ändå. 

I morse hör vi på TV att en färja brinner, den går från Patras i Grekland till Ancona i Italien. Vi följer det hela på TV under någon timma innan vi fortsätter söder ut mot Koroni. 
I Koroni tar vi in på en camping som är vinteröppen för 16€ inkl el. och bra wifi. N36 47 58  E021 57 04.  Vi stannar några dagar för det väntas dåligt väder i tre dagar och då laddar inte solcellerna, dessutom är internetmottagningen via Wind dåligt här nere. Fick rekommenderat att köpa ett kort från Cosmote, det ska vara bättre täckning med det, men nu har vi ett bra wifi. 
Ha det gott alla och god fortsättning på helgen.


6 kommentarer:

 1. 36°47'57"N 21°57'0"E Detta är nog mera rätt kordinater till campingen.
  Känns det besvärligt att köra med stor husbil i Grekland är en plåtis att föredra?
  Ser ut att vara trångt i mellan åt.
  Ha det bra det är så spännande att följa er
  Nisse & Birgitta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så rätt du har Nisse :) Nu är det ändrat.
   Ja visst kan det vara lite krångligt ibland att ta sig fram och en Plåtis har nog inga problem alls. Man får se upp för utskjutande balkonger ibland.
   Kul att ni följer oss.

   Radera
 2. Ser jättehärligt ut där ni är nu. Härligt m fin utsikt o göra rea fynd på Lidl :) inte helt fel. Kram

  SvaraRadera
 3. Till skillnad mot oss verkar ni leta upp de minsta vägar som finns. Det verkar gå bra det också, så God Fortsättning på småvägarna. Kram

  SvaraRadera
 4. Haha....nej vi letar inte upp de minsta vägarna, de blir bara helt plötsligt mindre.
  Nej här nere ska man nog inte köra en Concord eller större bil än 7 m.
  Vi kommer ibland, med någon cm tillgodo, runt husknutarna, men folket är hjälpsamma.

  SvaraRadera
 5. Härliga vyer på bilderna, rea på vin och sprit var kul, det kan säkert locka en och annan törstig kund. Nu väntas nya tider i Grekland, nyval på gång, sittande regering lämnade scenen.

  SvaraRadera