lördag 27 december 2014

Nu fortsätter vi runt Peloponnesos.

Då var det då dags att lämna campingen, efter en månad.  Vi kör tvärs över halvön Mani, för att sedan följa kusten upp mot Kalamata


Första delen av sträckan är vägen kantad av stenmurar, och det måste vara omöjligt att odla något annat än oliver. Vi har nästan aldrig sett så mycket sten som här. Det är inte så mycket utsikt i början. 
Olivodlingar över allt och fortfarande håller man på med skörden. Trångt som vanligt genom byarna, annars är vägen bra.
Vi kör inte så många mil första dagen och jag hade tidigare sett att det fanns möjligheter för övernattning i byn Aghios Nikolaos eller Lefktro, så vi for ner för att kolla.
Platsen var ok, en stor grusplan nära hamnen, här står vi perfekt. 
N36 49 22 E022 17 00Solnedgång på kvällen, men det var bakom den mörka molnbanken, som solen gick ned. Internet Wind går inte så bra här nere på den södra delen, bara 2G vilket gör det segt att ladda upp foton. Vi har varit lite bortskämda med bra wifi på campingen. 
I morgon fortsätter vi vår resa runt kusten.

6 kommentarer:

 1. Sikkert litt godt å være på veien igjen :) Er dere på tur til Kalamata ved Meteora? Håper det, det var jo et fantastisk område! Håper dere har hatt en finfin jul :)

  SvaraRadera
 2. Vacker och spännande väg! Elisabeth

  SvaraRadera
 3. Fina miljöer! Roligt att följa er resa! Själva har vi kommit till Portugal nu.

  SvaraRadera
 4. Hörde på nyheterna att en färja på väg från Grekland till Italien brinner och det verkar vara kaos. Då tänker man på alla som är ute med sina husbilar men ser att ni är i säkert förvar. Ha en fortsatt fin resa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi befinner oss för tillfället på en camping. Följer olyckan på grekisk tv även om vi inte förstår ett dugg av vad de säger. Det här är en av anledningarna till att jag inte gillar att åka båt, då ska det vara lugnt på vattnet. Tror inte det fanns några svenskar med på båten. Vi har det bra :)

   Radera
 5. Fantastisk solnedgång och vi fortsätter följa med er på resan.
  Kram

  SvaraRadera