söndag 4 januari 2015

På rundtur i Pylos och Navarino borgen


Natten var lugn här på piren i Pylos och vi vaknade till en strålande sol, men bara +5 gr i natt, som steg till + 15 gr under dagen. Här kan man få fritt wifi via Poseidonia Free Wifi. Jag får det att funka bra på PC, men på Ipaden kan vi inte få in wifi. Tacka vet jag vanliga PC datorer. :)
Ingemar blev glad när han fick se en liten kungsfiskare som hade slagit sig ner på piren.


På förmiddagen blev det en promenad genom centrum, för att sedan leta oss fram till Neaskastro den "nya fästningen" eller Navarino borgen, som ligger på en ca 200m hög kulle och byggdes 1573. Det är den bäst bevarade fästningen i Grekland. 


En bild hämtad från internet visar fästningen uppifrån.

Vi blev lite tveksamma först, var vägen upp till fästningen gick, men rätt som det var öppnades ett fönster och en man pekade åt vilket håll vi skulle gå. Han hade nog sett våran tveksamhet :) 
 Vi kom rätt och betalade 3€/st  i det ingick inträdet till några museum.


Det är en välbevarad fästning, som även varit ett fängelse, precis som många andra borgar och fästningar som vi besökt. Flera museum inom området. Vi går först till det museum, som skildrar fynden man gjort på havets botten efter förlista skepp. Vi får se en film, som tyvärr har en dålig engelsk text där du knappt hinner läsa, men som visar hur de fann en massa krukor och guldmynt.


Vi går vidare och klättrar upp för höga stentrappor till en fin utsikt runt hela fästningen. Åter igen märker vi att det är dåligt med säkerheten, halvdåliga trästaket och stora öppna gluggar där inget räcken eller stopp finns. Häftigast var nog ändå att gå runt uppe på den åttkantiga fästningen. Bra skor på fötterna är ett måste på de stenbelagda gatorna.


Vi hade bra utsikt både mot husbilen.....


....och öarna i sundet.


När man zoomar in  kan man se att det blir många trappsteg upp till fyren.


 Ingemar tar en tur till båthamnen och jag stannar i husbilen. Är det någon som vet vad det är för ett märke på den här bilen.Hungern sätter till ibland och den här kvällen blev det sug efter pizza.
På La Piazza åt vi en väldigt god pizza, med massor av skinka och ost, samt ett par glas vin allt för 14.50€ + dricks. Det var tur vi delade en pizza för vi blev så mätta båda två, den var mäktig.


Till en början var det inte så mycket folk på La Piazza, men efter hand fylldes borden, mest av ungdomar. Pylos är en fin liten stad och parkeringen på piren gör att det är nära till affärer och restauranger, dessutom ett bra wifi, som är gratis. I morgon åker vi vidare.

6 kommentarer:

 1. God fortsättning! det är troligen en Fiat.Bilder på mailen kommer frammåt kvällen.
  Ha de gott!

  SvaraRadera
 2. Vi gissar också på Fiat.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Klart att ni kan få in wifi på Ipaden lika enkelt som på PC. Settings (inställningar) och välj wifi. Väl där är det bara att välja mellan befintliga eller om namnet inte kommer upp, välj nytt och stoppa in namnet.
  Fint ställe ni står på, blev det inte blåsigt?

  SvaraRadera
 4. Jag gillar också min MacBook långt mera än alla läsplattor. Ingen dålig parkering och en mättande pizza såg det ut som, men visst är det gott. God fortsättning på turen

  SvaraRadera
 5. Nu blev Kjell glad när du sa så där:-) Han gillar inte min mac. Han säger också...varför kan vi inte ha en vanlig pc? :) Ibland är det nog bättre antenner i en pc än i en platta för att få in wifi. Ni ser ut att ha det bra där ni är. Lite avis blir vi när vi läser om er alla som är utomlands i värmen med era husbilar. Så njut åt oss också:-) Kram

  SvaraRadera