söndag 4 januari 2015

Det blev inte som vi tänkt.


Nu är vi på rull igen. Vi fortsätter norr ut och hade tänkt ta oss till den fina viken vi sett på en bild, men det gick inte. Vi missade nerfarten och hamnade vid infarten till ett golfhotell Navarino Dunes, men där var det bommar för. 
Hit var det vi tänkt oss Voidokilia bukten en perfekt badvik, men vi tröstar oss med att vädret är inte det bästa så det blir nog inget bad idag :)


Vi vände och for tillbaka, nu såg jag på kartan att vi hade även missat avfarten till utgrävningarna av Nestors Palace. Vi hittade en annan avfart och efter många kurvor och genom byar med trånga gator kom vi så fram till Palace of Nestor N31 01 40 E021 41 45


Det är det här palatset man hittat under marken och golvet ska vara kvar.


Naturligtvis var det stängt, för de höll på att uppföra ett nytt tak, som skydd för utgrävningarna. Jaha... då missade vi något fint, men vad gör det det finns massor av sevärt här på Peloponnesos så vi hittar säkert fler gamla ruiner och stenar att titta på. :)
Här finns en film från You Tube. http://www.youtube.com/watch?v=FaFcxs9T1fs


Vi har åkt genom en hel del olivodlingar idag igen och massvis av olivsäckar travas på uppsamlingsställena.


På andra ställen staplar man ved och det behövs verkligen här nere.


Gasen tog slut i morse, så vi letade upp ett tankställe på vägen en 
Shellmack N36 57 30 E021 42 09
Dieseln kostar 1,189/L och gasolen 0,790/L Så otroligt skönt att ha installerat en fast gasolflaska, nu behöver vi inte känna oro över att gasolen tar slut, särskilt nu när det är kallt på nätterna och det går dessutom åt mer gas när vi fricampar.


På den grekiska ställplatskartan nr 1 har jag hittat en strand där man kan stå och nu kör vi dit. Här står vi nu Lagkouvardes  N37 05 31 E021 34 58 Det har tidigare varit en bra ställplats, men sanden har flyttat på sig och ett vattendrag har ställt till det, samt att de har avverkat en del.


Det har blivit dåligt med matlagningen idag och jag glömde ta fram från frysen, så nu blev det snabbmat från Lidl. En påse Vitasias Stir fry Noodles sweet Sour, blandas med 4 dl vatten och kokas ca 5 min tills allt vatten har kokats in. Jag blandar i lite rester om vi har och idag var det ett par små bitar fläskfilé som blivit över, för lite för två pers, men perfekt att blanda med nudlarna och en sallad till det.När vi just hade parkerat kom en man fram och pratade. Han var från Nürnberg och hade en gård i trakten sedan många år med olivträd. Nu var han nere för att skörda, en pratsam man, men mycket trevlig. Ute i vattnet ligger surfarna och väntar på en bra våg.


Solen gick ner bakom molnen och det blåser och dånar från vågorna, i natt kommer vi att sova gott till vågornas brus. 


Temperaturen kom upp till 17 gr idag trots att det kom både en skvätt regn och blåste.

8 kommentarer:

 1. Det var en fin badvik ni sett på bilden, kanske bättre väder och ni hittar dit för ett dopp. Annars skulle jag tycka att dom stora surfvågorna är alldeles för stora för ett dopp! Men däremot sover man nog gott.
  Kram Yvonné

  SvaraRadera
 2. Livet är fullt av en massa missar. Men man brukar istället göra helt andra fynd som kompensation och bli minst lika bra eller ibland ännu bättre. Men viken såg för härlig ut på bild ändå.

  SvaraRadera
 3. Visst är det suveränt bra med tankflaska!

  Kram

  SvaraRadera
 4. Oj vad beresta ni blir, det ena äventyret efter det andra. Kram

  SvaraRadera
 5. Visst är det bra med tankflaskor. Tur att oturen att det finns så mycket att titta på. Missar man en sak, så finns det strax något annat. Och ni måste förstås ha lite kvar till nästa gång ni kommer.Så brukar vi tänka. Hälsningen till Mats och Mona är framförd. Kramar Elisabeth

  SvaraRadera
 6. Det blir inte alltid som man tänkt... men ibland blir det ok ändå... eller så leder missen till nåt annat bra! När man reser på en planerad resa, typ guidad sådan, blir det ju kanske mindre missar... men också mindre spännande och intressanta överraskningar!

  SvaraRadera
 7. Det kan vara lite komplicerat att komma dit man vill ibland, men samtidigt hittar man något oväntat. Visst är det bra med en fast gasolflaska! Vi vill önska er båda ett fortsatt trevligt husbilsår! Nu får vi se, om jag får iväg den här kommentaren! :-) Vet inte hur många jag har skrivit, men jag har en förmåga att göra något litet fel... :-) kram till er båda!

  SvaraRadera
 8. Visst är det ganska typiskt. Om man vill titta på nåt...ja nog är det stängt just den dagen ;-) Typiskt. Härligt att sova till vågornas brus. Man sover gott då. Kram

  SvaraRadera