lördag 17 januari 2015

Motorvägar och krångelVåra grannar i den andra husbilen tog sig ett morgondopp. Jag tror det är ca 15 – 16 grader i vattnet så det lockar inte så värst mycket. Ingemar tar sig en tur ner till stranden. Havet har tagit mycket av stranden, men det är en lång fin sandstrand.


Upptäckte i morse att gasolen börjar ta slut. Dags att leta upp en mack med LPG. Vi åker efter vattnet och ser många fina stränder, men järnvägen är emellan och det är inte ofta vi ser någon väg ner till stränderna. 


Nära Melito di Porto Salvo N37 55 16 E015 48 36 fanns gas för 0,72€/L 
Här litar man tydligen på bilisterna, för kassaskrinet stod öppet och 1€ och 2€ låg i rader.


Nu skulle vi ner och hitta hamnen och en färja till Messina. Det är som vanligt i större städer...ganska rörigt att hitta, särskilt när man inte varit på platsen tidigare. Vi har tur och kommer direkt ner på en parkering. Ingemar fixar fika och jag går in på datorn för att hitta rätt.
På länken http://www.ferriestosicily.com/2013/06/messina-to-villa-san-giovanni-ferry.html hittar jag avgångar och priser och naturligtvis var vi i fel hamn. 


Fortsätter ut på vägen och förbi alla sopor (här ser ut som i Grekland) och upp på vägen mot Villa San Giovanni ... det var ju därifrån färjan skulle gå. Lika svårt där att hitta rätt...snurrar hit och dit... till slut frågar vi och får hänvisning om vart vi ska köra. Det blir ett varv till eftersom flera gator är enkelriktade...men vi hittar rätt till slut.


Köper biljett i luckan 98 € tur och retur inom 90 dagar.


Snabbt rullar vi på färjan och sen går den, 40 minuter senare rullar vi av på Siciliansk mark.Lugn och fin överfart.... värre skulle det bli att komma ut ur Messina. Vi följer strömmen med stora lastbilar upp för backen. 
Nu var problemet att ta sig genom Messina och vi kommer givetvis i helt fel tid....alla skolor slutar vid 14 tiden. Vilket betyder massor med skolungdomar på väg hem och massor av småbilar, som ska hämta upp  och mitt i allt....en massa långtradare och vi som ska upp till motorvägen. 
Väl framme vid motorvägen lyckas vi välja fel fil och hamnar i den som går till Palermo och dit skulle vi inte nu. Vi får köra några mil extra för att komma av och runt på rätt spår. 

Kör nu motorvägen söder ut mot Catania men det är så tråkigt med motorvägar och en massa tunnlar så vid Roccalumera kör vi av .... fortsätter sedan den gamla vägen genom byarna.


 Betydligt roligare. Kör ytterligare 30-35 km ...nu är det dags att försöka hitta någonstans att sova inatt. Vi kör mot Riposto och en liten smal väg. 


Vi hittar en bra parkering i Archi N37 41 60 E015 12 07  här stannar vi i natt.


Snart måste vi ha tag på en camping och tvättmaskin....vi får se vart vi hamnar i morgon.

3 kommentarer:

 1. Ni är minst sagt äventyrare, ingen "Pensionärsvil(l)a" här inte. Kram

  SvaraRadera
 2. Krångel är tillför att övervinnas och det gör ni! Spännande att följa er på nya äventyr! Elisabeth

  SvaraRadera
 3. Duktiga ni är som hittar rätt i röran med barn och bilar.
  Kram

  SvaraRadera