lördag 31 januari 2015

Storm i Marina di Modica

I två dagar har vi haft storm och regn, men vad gör väl det när man gungas till sömns av vinden i en varm och go husbil :)


Vi har i två nätter stått på parkeringen vid Marina di Modica N36 42 39 E014 46 13 här finns en fin strandpromenad och det har varit lugnt här. Polisen har åkt förbi, men säger inget. Bra att de har koll åt oss :)I går var vi iväg till Lidl för att fylla på kylen. Lidl ligger i Modica och det är inte lätt att se det från genomfartsvägen, men här är koordinaterna till Lidl N36 50 17 E014 46 31
Vägen dit är kantad av stenmurar och kolla de översta stenarna.Det översta lagret är huggna så att de ska passa in när de ställs upp på kant. Så här ser alla stenmurar ut i den här regionen.


Kor på bete ser vi överallt.


Alldeles bredvid Lidl fanns en stor China affär, det finns alltid något man behöver där :) 
Min mus till datorn har burit sig konstigt åt den senaste tiden och nu passade jag på att köpa en ny, med modern design för 10€ så nu ska det väl gå lite bättre att jobba med bilderna.


Efter allt regnande och stormen från havet, som dränkte in våra bilar i salt och sand, så var de i stort behov av en tvätt. Samling vid "pumpen"....här finns ett utkast med vatten och det var en strid ström av vattenkannor för påfyllning och tvätt av bilarna.


Praktiskt att ha med en borste.... tyckte vi :)


På kvällen en vacker solnedgång.....dold av busken. :)


I morgon ska vi köra vidare så häng med då.

5 kommentarer:

 1. skönt att sitta inne och kura en sån dag. Stenmurarna var vackra. Något att ta efter kanske :)

  SvaraRadera
 2. Jag skulle vara rädd om det blåste så mycket så det gungade i husbilen...Då är det bra att ni har polisen som håller koll på er;-)) Ha en fin fortsatt resa. Kram

  SvaraRadera
 3. Det hörs nästan ända hit hur havet mullrar i stormen. Trodde först att den nya musen var en bildel som var tappad. Musen tycks ha fått italiensk design, häftig.

  SvaraRadera
 4. En fördel med mulet väder är ju att bilderna blir jättefina!
  /Helena

  SvaraRadera
 5. Här blåser det också, fast det är varmt ca 28 gr......kram!

  SvaraRadera