torsdag 15 januari 2015

Färjan mot ItalienVid middagstid for vi in till Igoumenitsa för att se om vi kunde köpa biljetter till färjan. Stannar vid ett stoppljus nära hamnen och har sån tur att resebyrån som säljer biljetter till Italien låg på andra sidan gatan.


Köper enkel till Brindisi för 198€ men eftersom vi vill betala med kort (hade glömt gå till bankomaten) så tar hon 5 € extra för det. Vi får veta att man får inte under vintertid, vistas i husbilen på däck. Fick också veta att vi kunde köra in i god tid och vänta tills färjan skulle gå. Vi väljer att stå vid stranden och sitta i solen tills det började skymma.Blir lite vilsna om var vi ska stå, då ingen säger något när vi kör genom passkontrollen, så vi parkerar i en lastbilsruta. Äter, tittar på TV och löser korsord. 


Så börjar vi närma oss 24.20 och färjan är på ingång. Ingemar pratar med några gubbar och får veta att vi ska ställa oss i kön vid skylt nr 4. När det börjar bli dags för påkörning kollar de vårt papper och .....INGEN STÄMPEL!! Det hade ingen upplyst oss om... att vi skulle in i terminalen och fixa det. Jag iväg med raketfart, pass och biljetten i handen, frågar mig fram och hittar Grimaldis disk ....då var det en lång kö av chaffisar!! Väntar och väntar, till slut är det min tur och jag får mina boardingkort och ska rusa ut igen....STOPP!.. här får du inte gå ut ....vänder tillbaka och hittar utgången, visar pass och boardingkort ...pust.. äntligen är allt klart. Hela proceduren är lik den när man ska ut och flyga... checka in, boardingpass osv.


Ni ska veta att det är säkert 75 – 100 lastbilar, som också ska med, en del får backa in andra köra in och vi får äntligen köra på och visas två våningar upp på däck. Dom är duktiga chaffisarna, på att fickparkera sina stora bilar och det är inte många dm mellan bilarna.In i båten och leta upp någonstans att sitta, det brukar ju alltid finnas bra fåtöljer att sova bort några timmar i. Haha...vi hittar dem naturligtvis inte. Klockan 3.00 är lastningen klar och vi lämnar Grekland.
Klart vi måste ha någonstans att sova....vi kollar med receptionen om de har någon hytt till oss. Jo... men den kostar 100€....skit! men vi tar den. Efter en stund får vi veta att... nej det var fel den kostar 140€....NEJ... då tar vi den inte, nån måtta får det vara och det gäller ju bara några timmar. Finns några fåtöljer? Jo då ...och vi får en hel biosalong för oss själva. Äntligen kunde vi få lägga huvudet på kudden och sova några timmar i halvsittande ställning.
(Snålheten bedrar visheten sägs det...haha )
Frukost ett par mackor och en festis :)


Vaknar vid 7-tiden och 2 timmar senare är vi inne i hamnen, åker förbi den utbrända Norman Atlantic, som påminner om oss vilken hemsk olycka den var med om för ett par veckor sedan.Knappt en timma senare rullar vi av på Italiensk mark. Inga problem med tullen. 


Vi fortsatte sedan mot Taranto och några mil till innan vi sökte   ner till en strand vid Lido Sant Angelo N39 37 10 E016 38 13 för övernattning. Finns inga öppna campingar eller ställplatser här nere, så det får bli fricamping inatt igen. Visserligen finns skyltar om att man inte får campa varken med tält husvagn eller husbil.....men det gäller nog bara på sommaren, resonerar vi.


Nu blir det tidigt sänggående och klockan är tillbakadragen 1 timma.


12 kommentarer:

 1. Det var mig en tuff resa ni är ute på,men ni är resvana med Bobil!

  Ha det gott.....

  SvaraRadera
 2. Ojoj, äntligen på torra land......nu väntar nästa överfart......men ni klarar det med bravur.......Kram tills vi hörs!

  SvaraRadera
 3. Härligt med även jobbiga berättelser om resor i dom varmare länder
  Det är nyttigt o få veta att det även finns jobbiga händelser. Tack för den o den får en o tänka till.

  SvaraRadera
 4. Jag minns mina första långtradarresor till Tyskland i början av 70- talet. Jag känner igen alltsammans, trångt, papper, köer och inte förstå varandra. Nu är ni dessutom hos italienarna, det är inte enkelt det heller. Jag gillar dem inte och undviker det landet.

  SvaraRadera
 5. Skönt att ni har gjort överfarten som du har gruvat dig lite för. Nu är ni i härliga Italien, ett av våra favoritländer. Ska bli såå roligt att se vart ni åker
  Kram Yvonné

  SvaraRadera
 6. Vilket äventyr innan ni kom iväg!! Ha dé gott! Elisabeth

  SvaraRadera
 7. fint at se ni har kommet til Italien ver også sugen på Sicilia til høsten blir spennende å se om ni finner noen fine plasser at fricampa på.......http://franks-husbilsblog.blogspot.no/
  kram från oss

  SvaraRadera
 8. oj då, det var nog en svettig resa, tur att sjön var lugn iallafall.

  SvaraRadera
 9. Skönt att ni är på fast mark i Italien,måste varit nervöst vid avgången i Grekiska hamnen.

  SvaraRadera
 10. Fy vilken stress där innan ni kom på färjan! Skönt att det ordnade sig :-)

  Vi blev mäkta förvånade när vi åkte färjan mellan Grekland och Italien (på sommaren) och folk tilläts att sova i sina husbilar/husvagnar på bildäck. Där brukar det ju vara förbjudet att vistas under färd. Själva tältade vi, och tältpinnarna var så svåra att få ner, så vi valde en hytt istället ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vi skulle gärna ha tagit en hytt vi också......men tänkte inte på det :)

   Radera
 11. Spännande resa, men lite dyrt får jag säga! Väldigt roligt att följa er resa!

  SvaraRadera