söndag 18 januari 2015

Ställplats Oasi ParkVaknar till kyrkklockor, som ringer i tid och otid. Ute skiner solen och det har varit som minst + 9 gr under natten.
Vi fortsätter nu vägen mot Catania, som är både smal och krokig så det knappt går att mötas och med stenmurar på båda sidor.I bakgrunden ser vi Etna, som ser ut att ha en ”nattmössan” på sig.


Vägen genom byarna är ibland riktigt skakiga, vilket beror på att det är en  sorts stenbeläggning...inte passande att köra husbil på precis. Vi möter både bussen och stora lastbilar så då är det väl ok för oss också
Men jag tycker nog det gnisslar lite väl mycket i husbilen ....undrar hur många skruvar vi ska dra åt efteråt?


Eftersom det är lördag så är alla cyklister ute och tränar.


Vi tröttnar på den knaggliga vägen och kör ut mot motorvägen igen. 
Motorvägarna är inte dyra här i Italien. Än så länge har de kostat oss drygt 4 €, men de är så tråkiga att åka. Nu gick det ganska bra här ändå, trots att det var tunnlar, men vägbeläggningen var bra. Kollar på http://www.campercontact.de/campersite/province/id/119 och hittar en åretruntöppen ställplats Oasi Park Falconara N36 52 13  E015 07 38
(Om någon undrar varför jag inte sätter ut grader, minuter och sekunder tecken så beror det på att jag inte kan det på min dator).

Först en titt in på Lidl för påfyllnad av mat och dryck, sedan kör vi ner till ställplatsen. Skönt att få tömma tankarna och få lite el, 15€ kostar det och här finns fritt wifi....men vi står lite för långt bort, så jag får använda mitt TIM.


Ägaren kom med en fin kvist med citroner, passade bra då jag hade glömt köpa på Lidl.


Ha det gott alla, idag var det + 18 gr :)

8 kommentarer:

 1. Så här ska det vara med
  Coordinate GPS: Lat.N 36.87001° / N36°52' 12,04'' - Long. E15.12872° / E15°07' 43.39''

  Det är mycket intressant att följa er också i Sicily.
  Ha det bra
  Nisse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Nisse jag hade visst tappat en siffra :)

   Radera
 2. Ser ut härligt även i Italien med!
  Trevligt att få citroner oxå :-)

  Ha det gott/Kram

  SvaraRadera
 3. Skönt att ni har fått värme nu, vilken härlig citronkvist, doftar gott kan jag tänka mig.
  Kram Yvonné

  SvaraRadera
 4. det e bra du inte legger inn grader minutter og sekunder for da kan vi bare kopiera og legge inn i Google maps og se hvor det er . det fungerer best så.. jag gjør det samme som er på min blogg
  bra stelplass .https://www.vicarious-shop.com/Italian-Aree-di-Sosta-CamperLife-ISBN9772281271455.html skal kjøpe denne på nett veldig bra .

  SvaraRadera
 5. Citroner är bra till mycket, inte bara att äta. Bästa tipset är att använda dom som deodorant.....naturligt och mycket effektivt.

  SvaraRadera
 6. Så här långt tycker jag Grekland såg mysigare ut. Jag har tidigare varit en del i Italien,men aldrig åkt husbil där. Har en positiv bild av landet. Elisabeth

  SvaraRadera