fredag 16 januari 2015

Tufft med trafiken i Italien


Vi fortsätter resan söder ut mot Sicilien. Vägen har varit väldigt bra hitintills, men vi vet sedan tidigare att Italiens vägbeläggning inte är den bästa. Om vi i Grekland såg 4 polisbilar på 2 månader... så har vi idag sett minst 15 polisbilar och ett flertal poliskontroller. Här är de verkligen på alerten och det behövs för något trafikvett det har bilisterna inte  :)


Ständigt blir vi omkörda och det när vi följer hastighetsbegränsningarna. Det finns heldragna linjer och det är 50 km, men vad hjälper det? Nu har vi kommit fram till att: kanske är det så att den heldragna linjen är en rekommendation.... att du kan köra om ....om du inte möter någon. :) 
Det är inte bara småbilarna som kör om....det gör även bussar och lastbilar, ingen håller den föreslagna hastigheten.


Man får också se upp när någon ska köra ut från sidoväg ....för de kör ju ut med halva bilen i vår körfil. Det händer inte bara en gång utan väldigt ofta....tyvärr. Sedan får man också se upp om en bil plötsligt stannar....det är nämligen förbjudet att prata i mobilen under körning. Det blev vi varse idag, då en bil bara stannade och hon  (det var en kvinnlig förare) plockade upp sin mobil, de andra bilarna fick snällt vänta tills de kunde köra om...p g a mötande trafik.


Man måste också se upp med gamma gubbar!! När vi kom på genomfarten i Locri  ser vi en lite lastbil som börjar backa...Ingemar lägger sig på tutan....men han reagerar inte....inte  förrän han törna in i vår bil. Vi kör sedan  åt sidan och det gör gubben också och går ut för att se hur det gick. Han var säkert över 80 år och bad så mycket om ursäkt. Nu hade både vi och han tur, för det blev bara färg och några repor i plasten, som Ingemar kan fixa själv.Landskapet har varit rätt så platt och inte speciellt vackert, men utsikt mot havet har vi haft.


Vi har under hela resan letat en butik som säljer internet... till slut hittade vi Lefontane, som är ett större affärscentrum, där fanns TIM. 
Här var internet betydligt dyrare än i Grekland, 43 € för 10G och 1 månad och vid påfyllning 30 €/mån. I Grekland betalade vi 17 €/mån. Även dieseln är dyrare ca 1,39 €/L

Vi åker förbi massor av vinodlingar och även en del fruktodlingar. Det tråkiga är att även här är det skräpigt efter vägen och sopor i drivor vid soptunnorna.  

Stränder finns, men det är inte lätt att komma dem nära, det går nämligen en järnväg mellan vägen och stranden. Ju längre söder ut vi kommer så börjar det också bli lite mer kuperat, det gillar jag .....platta landskap blir i längden tråkiga.


Nu börjar det bli eftermiddag och dags att hitta nattplats. Alla ställplatser och campingar vi åkt förbi är stängda även tömningsplatser för husbilar.  
Vi har idag mött 1 husbil och nu när vi hittade den här parkeringen så fick vi syn på husbil nr 2. 


Här står vi nu Marina di Sant´Ilario  N38 11 57 E016 13 50 fortfarande har vi vattnet intill oss och polisen har åkt förbi flera gånger så vi känner oss ganska trygga.

Nu har vi bara toppen på "skon" kvar, sedan blir det Sicilien. Vi har försökt hitta färjepriser och tidtabeller på internet men det är inte det enklaste.

Nu blir det god natt en ny resdag väntar :)

9 kommentarer:

 1. Tänk att trafikvett är en lyxvara! Tur att det inte blev mer skador på bilen, men ändå! Elisabeth

  SvaraRadera
 2. Tur att det inte blev mer skador på bilen,det er jo det man er rett skal henda når man er ute å åker
  fin plass ni fant for natten den er sparat i min gps nu

  SvaraRadera
 3. Vad spännande att ni kommer till Cicilien, det har ni ju pratat om en hel del. Jag ser fram emot massor med kort :)

  SvaraRadera
 4. Nej vilken otur med eran husbil. Vi har aldrig varit inblandad i någon bilolycka ...hur gör man då med försäkring o så menar jag...om det blir större problem.??i utlandet. Men ni hade väl tur får man säga...att det inte blev mer skador. Det var konstig körning dom pysslar med där ni var nu:-)) Fortsätt kör försiktigt. Kram

  SvaraRadera
 5. Trevligt att följa er resa!
  Vi lär oss inför ett eventuellt nytt resmål nästa vinter!

  Kram

  SvaraRadera
 6. Tur att "farbrorn" fick stopp på bilen innan han hunnit göra större skada......många kör bil som inte borde göra det........tur att Ingemar är duktig hantverkare....

  Kram till Er!

  SvaraRadera
 7. Vad trist med påkörningen, men tur att det inte blev värre. Det känns som att många kör som kanske inte borde...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här får man verkligen ha ögon både bak och fram samt åt sidorna :)

   Radera
 8. Jag håller med italienarna kör verkligen lite si och så och beror också på i vilket område man åker, har vi märkt. Tur att ni och bilen klarade er så pass bra i alla fall.
  Kram Yvonné

  SvaraRadera