tisdag 6 januari 2015

StrandbesökDe sista dagarna har vi letat oss upp efter västra sidan av Peloponnesos. På kartan ”Grekland 1” till höger på bloggen, finns flera strandnära  platser att parkera på så vi kör efter den. Några km från det vi åkte från stranden vid Lagkouvardes,  åkte vi förbi Greklands enda Eiffeltorn.Nu har de värsta ovädret dragit förbi och solen lyser fint....men det är kallt, natten till tisdagen var det -3,8 grader. På flera håll ser vi blommor, som inte klarat nattens kyla och en vattenpost vid stranden har spruckit så vattnet stod som en kaskad ut.Det blev en kort strandpromenad på morgonen och jackor och långbyxor åkte på, det bara var +7 gr.  Barerna har packat in sina bord och stolar och står tomma.
Vi har märkt att på den här sidan av Peloponnesos finns betydligt fler hundar, om de är vilda eller finns någon ägare vet jag inte, men flera av dem har halsband. Vi fick sällskap av några av dem på vår morgonpromenad. I morse var de parkerade vid vår bil och väckte oss med sina skall.

De sista dagarna har vi bara förflyttat oss ca 30 km i taget.
Turisterna här nere är lätträknade, vi fick i morse sällskap av 2 husbilar och såg en till när vi körde vidare ....men det är ingen trängsel på stränderna eller på de vinteröppna campingarna, som dock är få. På camping Koroni, fick vi en karta som visade vilka vinteröppna campingar som finns.Vi står i natt vid stranden Kakovatos N37 27n17  E021 38 23 med en restaurang alldeles bakom oss.Det har varit både blåsigt och kallt i ett par dagar nu, inget väder vi hade önskat oss, men vädret har ingen ännu lyckats stoppa eller ändra på. Visst ser det mörkt ut med solen bakom alla moln, men de lovar i alla fall sol i morgon.6 kommentarer:

 1. Trevligt att följa er på er spännande färd :) Verkar lite kyligt... men väldigt vackert!
  Underbara bilder... den sista med det strilande solljuset är helt fantastisk!
  Ha det fortsatt gott!
  Kram

  SvaraRadera
 2. nu har värmen kommit tillbaka här, hoppas ni får detsamma.....men det ser kallt ut.

  SvaraRadera
 3. Strandnära är alltid trevligt!
  Hoppas ni får värme!
  Vi har haft sol sedan mitten av december, 8 på natten och 18 på dagarna är ungefärlig standard!

  Kram

  SvaraRadera
 4. Hoppsan så kallt! Undrar hur de inhemska håller värmen i sina hus?
  Ni har verkligen strandläge när ni står där. Är det inget tidvatten som kommer upp, vore synd att bli blöt om däcken hihi sanden är förmodligen hård så ni inte sjunker ner?
  Vi har förresten fått snö idag och 0 grader.
  Kram Yvonné

  SvaraRadera
 5. Ni verkar verkligen ha kyligt i Grekland, även om det ser trevligt ut i övrigt! Vädret påverkar ju dock en del. Vi har haft riktigt kallt under en månads tid, så nu är det skönt att kunna ha dörren öppen - och att dessutom kunna sola på dagarna! På nätterna blir det kyligare dock.

  SvaraRadera
 6. Oj då har ni kallare än vi har. Det var väl inte det ni räknat med. Kram

  SvaraRadera