fredag 9 januari 2015

Ringen snart sluten

I morse vaknade vi av alla fiskarna som skulle ut och vittja sina nät. Ingemar tog en tur med kameran och visst blev det en del båtar, som kom på bild.
Vissa med fina utsmyckningar.


Vissa fiskeredskap känner vi inte till, tycker nog det ser ut som han har en konstig kratta i handen :) Båtarna kom in men de hade inte så mycket fisk med.


Här på piren där vi stod och var det dåligt med täckning, så vi bestämde oss för att fortsätta mot Patra.


Det första vi möter är en stor fårflock i den här delen av Peloponnesos så är fåruppfödningen stor.


Det var ingen vacker syn på den nordvästra delen av Peloponnesos, strax söder om Pyrgos, och vidare uppåt . Överfulla soptunnor överallt. 
Man börjar ju undra om det är strejk eller brist på pengar hos kommunerna. Efter årsskiftet, har vi hört, ska EU ha satt press på Grekland och deras sophantering. Hoppas det löser sig för det här måste bli besvärligt när sommaren kommer med värme och inte är det en vacker syn.


Vägen är ganska tråkig och efter att ha tankat gasol, så väljer vi att köra vägen från Amaliada till Prodromas, för att sedan fortsätta väg 33 mot Patra. Vägen är betydligt bättre än vad vi först hade trott, visst vissa bitar något sämre, men i stort är den jättebra. Dessutom betydligt vackrare. Höga snöklädda berg och djupa dalar och skogen på sidorna.


Landskapet växlar utseende hela tiden. 


På sluttningarna går fåren på bete.


Vad har hänt här...en brand? Nej snarare avlövade ekar.


Det blir en del kurvor men inga riktiga branter eller smala vägar.


Grekerna köper nya kaminer och plockar ved över allt och det behövs, när temperaturen sjunker ner under noll. 


Ibland får man känslan av att åka i Österrike eller södra Tyskland, det är bara de typiska alphusen vi saknar.


Framme i Patra är det trångt på sina ställen, parkerade bilar på båda sidorna gör att framkomligheten blir det lite si och så med.


Vi kör ner mot Patra Marina, där vi hittar en parkering att stå på över natten
 N38 16 04 E021 44 19 
Här har vi också bra täckning så vi kan gå in på datorn. Måste säga att Winds internet har för det mesta varit trögt och går mest på 2G. 


Vi får en fantastisk solnedgång.


Nu har vi snart "knutit ihop säcken" för när vi kör över  bron  Rio Antirrio  har vi kört runt hela Peloponnesos, så som vi hade planerat. Sen har väl inte vädret varit det vi önskade i alla fall inte den senaste veckorna, men vi har badat och vi har sett och upplevt väldigt mycket. Fortfarande har vi mycket kvar men det får bli en annan gång. 


Även idag har vi haft soligt och vackert väder och på kvällen var det +7 gr.

7 kommentarer:

 1. Det är tydligen ett landskap som skiftar med de höga snöklädda bergen i bakgrunden, vackert. Det där med soporna tycker jag att vi har sett en del av i Italien,mest öster ut mot Venedig hållet och norr om Rimini, ingen rolig syn med de stora högarna, usch.
  Nu har ni knutit ihop Greklands säcken och fler äventyr väntar er.
  Kram Yvonné

  SvaraRadera
 2. Jättefina bilder från er Greklands-upplevelse!
  Men soporna var ingen vacker syn :-)
  Desto vackrare var ju solnedgången!

  Ha det gott....Kram

  SvaraRadera
 3. Jag älskar allt det vackra, men hatar skräp och framför allt dem som skräpar ned. Kram

  SvaraRadera
 4. Peloponnese har varit intressant att se så många bilder ni har visat. Att det var så kuperat hade inte jag kunna föreställa mig.
  Jag är fortfarande med på kartan
  Ha det bra
  Nisse

  SvaraRadera
 5. Att det var så kuperat i Grekland kunde jag inte tänka mig. Jag tycker att det har sett väldigt ödsligt ut om man tänker att Grekland är ett turistland och man förknippar det det sol och bad. Nu har ju ni varit där under vinterhalvåret, så det är väl lite skillnad den andra delen av året. Nu är det bara resten kvar........fin solnedgång......soporna var inte roliga, uschanamej.......

  Kram till Er båda!

  SvaraRadera
 6. Hej!

  Tack för en väldigt fin Blogg! Har nyligen upptäckt denna källa till underhållning.
  Fina bilder och trevlig text.

  MVH / Åke i Götet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välkommen hit Åke! Alltid lika trevligt när man får nya läsare som dessutom skickar en kommentar. Häng gärna med på resten av resan man vet aldrig vad vi får för oss att åka :)

   Radera