torsdag 29 januari 2015

Fricamping i Marina di Ragusa och Marina di Modica.

Idag lämnade vi camping Marina Caravana  och våra svenska vänner där. Första resan gick till att söka upp den kommunala ställplatsen i Marina di Ragusa med vatten och tömning, som är gratis N36 47 18 E014 32 49 Den låg bara någon km från campingen. Här stod några bilar de flesta från Italien.


Vi fortsatte sedan efter kusten och kom förbi en Chinaaffär, som fick ett besök av oss, det var länge sedan vi var på en sådan och givetvis hittade vi en del småsaker dessutom hade de rea. Vi fortsatte sedan kustvägen mot Pozzallo.


Stränderna ligger öde......


......bara en man med sin hund var ute och gick. Kanske inte så konstigt eftersom det är ganska blåsigt.


Eftersom det är lunch och siesta, så ligger gatorna tomma endast en grönsaksbil som visar sina varor.


Vi var lite nyfikna på en parkeringsplats i Marina di Modica och ställde in koordinaterna dit. N36 42 40 E014 46 14


I slutet av den här gatan låg platsen.


Här stod det 7 bilar några var tyska andra fransmän och resten italienare, och så kommer vi som enda svenska bil :) vi har blivit vana vid att vara antingen ensamma eller enda svenska husbil den senaste tiden.
Vi har ju inte hunnit vara ute och åka så mycket här, men hoppas att få träffa på fler svenska bilar.


Det finns skyltar som säger att husbilar får inte stå här .....men det gäller tydligen inte nu under lågsäsong. Så vi parkerar här vi med :)
Det blåser bra på havet och himlen får en massa olika färger.


Solen går delvis ned i säck och ska man lita på klart.se så ska det regna i morgon och på lördag.
Tidigare om åren så har vi hört att det är så bra väder här på Sicilien.....men jag vet inte om jag vill hålla med om det. Tycker nog det både är kallt och regnigt, men nu ska väl snart våren vara på gång.


Vädret idag faktiskt soligt, men bara 14 grader så jag behåller långbyxorna på idag :)
 Ha det gott alla!

11 kommentarer:

 1. Intressant att följa er!
  Vi har pratat om Italien och Sicilien, få se!

  Kram

  SvaraRadera
 2. Ja, vädret råder man ju inte över. Hoppas våren och den fina mimosan kommer till er snart!! Elisabeth

  SvaraRadera
 3. ja det var ju fine plasser det der.vi er ju sugna på sicilien men det blir bare på høsten for som jag se er det for kalt at overvintra der..Det er bare Spanien og Marocco som har di beste tempraturene og lite regn så vi får se hva som hender

  SvaraRadera
 4. det ser lite kyligt ut, hoppas det vänder snart. Jag vill se mer av Sicilien via foton :)

  SvaraRadera
 5. Hej! Vilken trevlig blogg ni har, har följt er i bakgrunden ett tag. Här sitter jag i Stockholm och äter blodapelsiner från Sicilien medan ni kuskar runt där nere. Hur är det med blodapelsiner där, är det säsong nu eller är de vi får skördade för ett tag sedan? Önskar er en trevlig helg, här har noll grader och väntar snö framåt kvällen, brrr!
  /Helena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej och välkommen hit. Så roligt att du följer oss. Vi har inte hittat några blodapelsiner ännu men har ju heller inte sökt dem :) Fortsätt att följa oss och lämna gärna en kommentar då och då :)

   Radera
 6. Håller nog med om att det ser lite ruggit ut på havet trots den blå himlen. Hoppas att ni får varmare snart, trots allt vill man väl ha värme när man drar sig söder ut.
  Kram Yvonné

  SvaraRadera
 7. Eftersom jag har så svårt att tolerera gapande, skrikande och oförstående italienare, är det kul att ta del av bilderna från era många utflykter. Kanske jag kommer åter någon gång. Kram

  SvaraRadera
 8. I Italien är det väl ingen som följer uppsatta skyltar. Fin plats för husbilar där vid havet.

  SvaraRadera
 9. Det är så tråkigt med blåst. Tur att ni har husbil så ni kan förflytta er till nästa ställe som förhoppningsvis har bättre väder:-)) Jättefina bilder dom 2 sista:) Klart...med dessa fina färger. Kram

  SvaraRadera