måndag 26 januari 2015

En vecka på Piccadilly Camping

Dagarna går fort..... särskilt när det regnat i två dagar. Vi fick känna på ett ordentligt regnoväder med åska och hagelskurar. Då känns det bra att stå på en camping, men så tittar solen fram och genast åker shortsen på och vi fikar ute.


Tog en fotorunda på campingen. Konstverk kan man göra av kaktusarna.... eller hur?


Hibiskusen blommar i både rött och gult och även med dubbla blommor.


Den här lilla damen håller ett vakande öga på oss.


Det har blåst en hel del de sista dagarna ,så några strandpromenader har vi inte gjort, men igår gick Ingemar ner på ett kort strandbesök. 


Ganska tomt var det och vågorna inbjöd inte till något bad precis.


Men sanden visar att han inte varit ensam där.
En av kvällarna blev det en fin solnedgång.... som endast kunde ses från takluckan :)


Dagen innan vi åkte bjöd Maggis på en "italiensk pyttipanna" gjord på spagetti räkor, lax och grönsaker.....smaskigt värre och vi har nog aldrig ätit så mycket pasta någon gång.


Senare på kvällen blev det lite gemensam samvaro med musik, lite chips och dricka tillsammans med campingvärden och några gäster.

Idag söndag lämnade vi campingen och våra vänner, som tagit så väl hand om oss.
Innan vi åkte fick vi en påse med vad som jag först trodde var stora citroner. Det visade sig vara helt fel ....det är Pomelo Pomelo har en gammal historia. Det sägs att de första fröna infördes i Amerika, Jamaica, bara i slutet av 1600 med en kapten vid namn Shaddock, därav namnet sciadocco.
Hämtat från internet:
 Pomelo är frukten av växten Citrus maxima eller Citrus grandis , hemma i Kina, som anses vara en av de tre arter som alla citrusfrukter kända idag, tillsammans med cederträ och mandarin . Även kallad Pomelo, pummelo, Pampaleone, sciadocco, inte att förväxla med grapefrukt som är hans hybrid. Det är den största citrus. Den växer upp till 30 cm i diameter och kan väga upp till 10 kg. Typiskt för denna art är den rikliga förekomsten av svampig vit substans under huden kallas albedo; albedo görs även hela övre delen av frukten, som är, den smala delen av päronform. Den formen av pomelo är inte sfärisk. Det inträffar ofta med en päronform. Dess hud är slät, ljusgrön, ibland rosaaktig, medan massan når färgerna från ljusgul till rosa till rött. Dess smak liknar grapefrukt. Det har ingenting att göra med äpplet, som namnet kanske antyder. 
Det ska bli spännande att testa dessa frukter.

Fortsatte sedan mot Marina di Ragusa och en camping där våra vänner Benny och AnnKristin, från Mani Camping i Grekland, väntade. 


Nu är vi på plats och stannar ett par dagar för att sedan fortsätta och ta en titt på Sicilien. 


Kvällen avslutades med ett parti Alfapet och naturligtvis massor av prat om vad som hänt under den senaste månaden sedan vi skildes åt i Grekland.


Idag lyser solen.....men vem vet hur länge? 
Vädret är ostadigt och i natt var det både regn och åska och nu på morgonen +8 som sedan steg till +17 grader.
Ha det gott!

6 kommentarer:

 1. Trevligt att åter träffa bobilsvänner som man stött på tidigare!

  Kram

  SvaraRadera
 2. Så härligt att kunna umgås med vänner sådär...på ena stället middag och på andra stället alfapet:)). Ni har det härligt helt enkelt...det syns.:) Kram till er

  SvaraRadera
 3. Ryktet säger oss att Sicilien är ett fattigt område, hur upplever ni det? Kram

  SvaraRadera
 4. Efter regn kommer sol... härligt! Och härligt ser ni ut att ha det... god mat och dryck och trevliga vänner.
  Ha det fortsatt gott!

  SvaraRadera
 5. Fotsteg i sanden, fina avtryck som försvinner när vågen kommer in igen. Solnedgången var vacker.
  Ni ser ut att ha det bra på eran Sicilien resa, roligt med vänner lite här och där som delar med sig av sina erfarenheter.
  Kram

  SvaraRadera
 6. Härligt att träffas över något spel! Vi har haft soligt och fint en tid. Hoppas det vädret kommer vidare till er!! Elisabeth

  SvaraRadera