lördag 10 januari 2015

Över till fastlandet


Patra är en stor stad och alltså inget vi gillar, därför fortsatte vi över bron och till fastlandet.


 Vi har haft det väldigt bra på Peloponnesos, badat och sett massor av gamla byggnadsverk, där man ständigt blir förundrad över hur duktiga de var för flera hundra... ja tusentals år sedan. Vi hade gärna åkt lite mer i det inre av Peloponnesos, men tiden räckte inte till och vintern kom som en överraskning med snö i mängder på de höga höjderna.


Efter att ha fyllt på förråden från Lidl så letade vi upp en ny plats att övernatta på. Vi visste att det skulle finnas 2 platser nära varandra vid Kryoneri. Den första var stoppad med stenar och där fanns inget vatten. Vi kör vidare på små vägar, hamnar fel igen, men tredje gången blir det gillt. Nu hittade vi en lång strand där vi har tillgång till vatten från en dusch. Måste säga att grekerna är otroliga på att ha duschar med dricksvatten överallt vid stränderna.


En lugn och fin plats Kryoneri N38 20 22 E021 35 00, men vår GPS hade lite svårt att hitta hit. Vi blir som vanligt ensamma på stranden.

Lördag den 10 januari

Sällan man ser havet så lugnt som nu på morgonen och en fiskare är ute och vittjar sina nät. Det finns en liten fiskeby alldeles intill.


Lugnt på vattnet.... då fick jag sådan lust att ta ett morgondopp. På med badkläder och ner i vattnet. Jo.... det var kallt men så skönt! Tyvärr lite stenigt längst in, men sedan sand. Hemma hade jag inte badat när det var +9 i luften och bara +15 i vattnet.


Bilen har vi inte tvättat på flera veckor och efter allt regnande och grusiga vägar, så var den i stort behov av ett bad den också. Tvättpåsen börjar bli tung men det får vänta tills vi hittar en öppen camping med tvättmaskin.


När biltvätten är klar smakar det bra med fika i solen, det var ett tag sedan vi kunde sitta ute och fika


Resten av dagen ägnades åt att lyssna på sporten och bloggen. Vi stannar här en natt till och fortsätter norr ut i morgon.  Idag +16 gr och halvklart väder.

12 kommentarer:

 1. Ni ser ut att ha det riktigt mysigt där på stranden. Anar att vägarna i området är både backiga och kurviga med tanke på berget i bakgrunden. Bron på första bilden verkar vara ett riktigt mästerverk. I kväll snöar det för fullt här i Stockholm, aningen annorlunda mot hur ni har det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vägarna efter kusten är ganska bra, värre är det inåt landet bland bergen, särskilt när man kommer upp på ca 1000m ö h

   Radera
 2. Bron var väldigt mäktig och man ser den ju även i bakgrunden från eran strand. Nej Maggan några vinterbadare är varken Jakob eller jag så det överlåter vi till dig hihihi. Bilden med fiskegubben vart en favorit, magiskt med dimman över havet.
  Kram Yvonné

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yvonne.... det är faktiskt riktigt skönt med ett dopp, även nu när det var 7 gr kyligare än i oktober. Då var det helt underbart.

   Radera
 3. Vi kör också helst utanför storstaden. Sista bilderna skulle kunna vara både från Norge och Sverige. Kram

  SvaraRadera
 4. Fina bilder som vanligt! Och nu förstår vi att Kryoneri måste vi åka till nästa gång! För oss som åker en del i Grekland är ju bron i Patra ett riktigt vägmärke, roligt var att när vi var där 2004 i slutet på juli, så var bron inte färdig, OS var ju bara några dagar bort, snacka om att det var febril verksamhet, kom en lambourghini(stavning?) som dom skulle fota ute på bron precis när vi var där...vi andra fick snällt vända och ta färjan!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja den bron är riktigt fin och man ser den från vår plats nere i Kryoneri.

   Radera
 5. Hej på er, usch va kallt i vattnet......inget för mig som är en riktig badkruka. Om ni är ensamma, vem har tagit bilen på er två? Här i Spanien har vi fint väder än så länge och vi står i Roquetas del Mar.

  Kram till Er!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ulla det finns stativ :) och självutlösare på kameran :)

   Radera
 6. Äntligen lite tid att läsa ikapp...
  Häftig bro - den påminner lite om Millau-bron i Frankrike. Kallt uppfriskande dopp, minsann :D
  Ha det fortsatt fint!

  SvaraRadera
 7. Ja va fiffigt Maggan, bra blev kortet iaf......

  Kram!

  SvaraRadera
 8. Vackra bilder från dramatiskt landskap! Vi har också sett dramatiskt landskap idag, när vi besökte Europas sydvästligaste udde!

  SvaraRadera