måndag 12 januari 2015

I väntan på färjan

Vaknade till regnsmatter och blåst, som snabbt drog förbi. Först lite frukost och sedan på med varma kläder för en promenad ut till ön. Det var längre än vad det såg ut att vara och ön var betydligt större. Det blev någon km bland pinjeträden. 


Ovädret hade dragit bort när vi startar resans sista etapp i Grekland. Genom tunneln under vattnet till Preveza 5€ och sedan till Lidl för påfyllning till kylen. Massor med folk i stan och på affärerna.....lite ovanligt tycker vi. Väjer för en del som inte kan stanna i tid utan kör ut hela motorhuven till mitten av gatan. Undrar vems felet hade blivit om vi kört på honom? Nej vi tar inte den risken ....Ingemar väjer undan och jag satt paralyserad och glömde fota :))


Från Preveza är vägen tidvis riktigt njutbar att åka. Fin och bred väg för att som vanligt här i Grekland sluta i en smalare och sämre asfaltsbelagd väg. Hela vägen mot Igoumenitsa är vacker väg med höga berg och kullar runt omkring och där emellan utsikt mot havet.


Nu gäller det att tanka innan vi lämnar landet för det är säkert dyrare diesel  i Italien. GPS:en inställd på Deprano Beach N39 30 55 E020 12 42, 4 km norr om Igoumenitsa. Visserligen står det att man inte får stå med husbil, men vi tänker inte ta ut varken stolar eller bord och vid den här tiden på året är det nog inga problem att stå över natten, när alla campingar är stängda.


Fortfarande blåser det en hel del och någon överresa blir det inte förrän det blir lugnare på havet.


En något annorlunda solnedgång!


Här kan ni se att vi rundat vart enda "finger" på Peloponnesos. En mycket intressant resa med väldigt omväxlande natur. Det jag saknade var att få se någon av de stora sköldpaddorna som vi visste ibland gick iland nere på den södra delen, men de hade nog gett sig av till varmare vatten så här års.
Kanske har vi bättre tur en annan gång. 


Polisen åker förbi här lite då och då men säger inget så då är det nog OK att vi övernattar här. I morgon ska vi kolla biljetter.
Vädret idag blåsigt och ca +13 gr.

Håll tummarna för att det finns biljetter till nattfärjan i morgon.

8 kommentarer:

 1. Trots att det är grönt och vackert, ser det lite småkallt ut. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har så rätt....någon sommarvärme är det inte idag, men vi hoppas det blir bättre :)

   Radera
 2. Vi har sett på väderprognoserna att vädret inte är särskilt trevligt åt det hållet där ni är, förstår att ni väljer att åka över till Italien och Sicilien.

  SvaraRadera
 3. Kul att läsa om er Greklandsresa, vore kul att sedan få en liten sammanfattning om er uppfattning om Grekland jämfört med Spanien och Marocko. Hoppas att ni får en lugn båtresa. Sköt om er och var rädda om varandra.

  SvaraRadera
 4. Fina kort på solnedgången, jaha nu lämnar ni Grekland för denna gång. Skall bli intressant att få lite mer info om er resa. Här i Almerimar är det också lite kyligt om vi jämför med hur vi har haft det tidigare. Hoppas ni får en lugn överresa till Italien!

  Kramar till er båda!

  SvaraRadera
 5. Vad mycket trevligt ni har sett i Grekland. Jag skulle aldrig vågat övernatta på alla de ställen ni har gjort, men å andra sidan vågar man inte så missar man en hel del. Ska bli trevligt att följa er resa i Italien. Där har vi kört ganska mycket men vi har aldrig varit på Cicillien. Hoppas att ni får en fin färjetur.
  Hälsningar Anita Bengtsson

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anita! Jag kan säga att vi har känt oss ganska trygga trots att vi alltid har varit ensamma på våra övernattningsställen. Tror det är lite mer oroligt på sommaren med mycket turister. Kul att du följer oss. vi tycker också det ska bli spännande med Sicilien.

   Radera
  2. jag har varit inne å kollat priserna det var samme pris fra Patras som Igoumenitsa ca 200
   Auro ..ni må ha en trevelig reisa til Sicilien. det blir spennende å følge med era for vi har ju planlagt at resa til høsten rundt Italia ned til sicilien. Åke & Christina har nettop reist hjem til Sverige dem stod på en veldig fin plass kram fån oss Frank og Karin

   Radera