söndag 27 augusti 2017

Veckan som gått

Vi har hunnit med städning i trädgården, en svamptur i skogen, en premiärtur med Tomas och Carins båt, samt kalas för en ettåring.
Hemkomna från Polenresan drog vi iväg till stugan där gräset hade skjutit i höjden. Med det regnandet som varit, räknade jag med att det skulle finnas lite svamp i skogen. Och visst fanns det svamp.


Inte bara kantareller, det fanns också en hel del KarlJohan...... 


 och oätliga som den här svartfotade pluggskivlingen, som inte ens masken gillar.


Under tiden jag var i skogen passade Ingemar på att klippa gräset sen var det dags att rensa i stuprännorna där det var så mycket barr att ogräset slagit rot och börjat växa. 


Nästa dag blev det trädgårsfix och sen kom Tomas och Carin och tog oss med på en, för oss, premiärtur i deras nya båt.


Då kom även fiskespöna fram. En mindre abborre följde med upp.


  Även en mindre gös, men den fick åka tillbaka ner i vattnet igen. Noel kollade på när vi fick gösen.Vi hade ett fantastiskt väder och högt upp svävade 3 st motordrivna hängglidare.


På fredagen bar det iväg till Kinna på barnkalas. Vårt yngsta barnbarn fyllde ett år och det måste vi ju fira med tårta och presenter.


Tryggt att sitta i pappas knä när det var dags för paketöppning.


Sen var det dags att prova alla leksaker och har de snören så man kan dra dem..... då var de extra intressanta. Mindy 1 år och snart storasyster.


Resten av veckan har gått åt till att ta reda på trädgårdens alla överblommade rosor, gräset och ogräset som tycks komma i mängder. Det växer konstigt nog snabbare när man är borta, än när man är hemma. 😏
Än har vi lite sommarvärme kvar, men nog tycker jag det känns som om hösten nalkas med rekordfart. Vart tog sommaren vägen?4 kommentarer:

  1. Ni är så flitiga och hinner med mycket under den gångna veckan.
    Vart tog sommaren vägen? Ibland undrar jag om det egentligen var någon sommar med sol värme samtidigt. Tycker att det mest har haft en lite kylig vind även om solen varit framme. Nu siktar vi på en vacker fin höst i stället eller hur.
    Kram till er

    SvaraRadera
  2. Usch ja - sommaren blev verkligen kort

    SvaraRadera