lördag 19 augusti 2017

Fricamping i Polen

Redan vid 10 tiden var det +25 gr ute. Vi fortsatte nu på skrovliga och lappade vägar ner till Slupsk. Skakigt ordentligt. Handlar och tankar för att fara vidare.
Så småningom kommer vi ut på väg E28 och då blev det bättre väg. Ett litet tips för er som ska ut på Polska vägar. Gå in på Google maps och lägg in en ungefärlig resrutt för dagen, då får ni upp eventuella vägarbeten, som kan vara besvärliga med långa köer. Det kom vi tyvärr på först nu, på slutet av vår resa.När det gäller trafikregler så verkar det som om man struntar i dem. Är det två heldragna linjer så betyder det ju förbjudet med omkörning, ibland finns även den skylten med. Trots det så görs det  idiotiska omkörningar och inte bara av personbilar utan också av lastbilar. Idag blev vi dessutom omkörda av en personbil på höger sida. Vi trodde han skulle svänga av till höger, men nej då han ville bara längre fram i kön. Vi blev också varnade, av ställplatsen Lubkowos ägare, för just detta. Så se upp de följer inte trafikreglerna här! 


Tågövergångarna kan också vara luriga. På flera ställen fanns inga varningssignaler, men ett stopp tecken. Ibland var det spår, som inte varit trafikerade på flera år, men ibland väl använda spår.
 Bommar finns inte överallt, här var det bara signalljus och vi fick vänta ca 2-3 minuter innan tåget kom.


 Vi har inte fricampat här i Polen utan använt oss av Camper Contacts ställplatser eller campingar. Den här gången hade jag hittat en gratis ställplats vid vatten (naturligtvis) De koordinater jag hade stämde inte riktigt, dessutom regnade det ordentligt och var stora vattenpölar på den smala vägen och vi visste inte riktigt om vi kunde fortsätta. Efter lite extra koll på Google maps så fortsatte vi i alla fall och kom fram till den här underbara platsen.


Det är en nedlagd campingplats.... med bad, här stannar vi för natten.
GPS N53 49 43 E14 35 52
På kvällen var det dags för födelsedagsmiddag. När det gäller mat så är vi inte några ivriga restaurangbesökare precis, vi föredrar att laga mat i husbilen. På Lidl hade jag hittade rökt kycklingfilé, som vi åt kall och med hemgjord potatissallad och grönsaker. Supergott!! 
Den kan vi verkligen rekommendera, den var supergod! För en filé på ca 300 gr betalde vi 6.52 zl ca 15 kr och den räckte gott till oss båda. 


På Lidl kan man även få tag i gott vin, Dornfelder passade oss bra och priset ca 28 kr. Synd att vi inte kan köpa vin på Lidl hemma.


Nu har vi snart slutit ringen.....resan runt i Polen. Sista dagarna blir nog i Tyskland, tyvärr med betydligt sämre väder än vad vi har haft under resans gång.
Vi mötte regnvädret strax innan Wolin och temperaturen sjönk till +19 gr. Ha en bra dag!
4 kommentarer:

 1. Trevligt reportage(somvanligt)! Vilken GPS/program kör ni med som ser vägbyggen etc? Själv är jag för monopolet i Sverige med tanke på hur stor vinåtgången är i södern! Tyvärr!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Bosse :) det är Google maps som visade trafikhinder inte GPSen. Upptäckte det när jag lade in resrutten, men man ska nog vara uppkopplad mot internet.

   Radera
 2. Att trafikreglerna inte efterlevs är obehagligt. Vad händer om man blir indragen i något, vill man inte tänka på.
  Tack för reportaget
  Kram

  SvaraRadera
 3. Håller med om att alla inte kör på bästa sätt alltid i Polen ... Tycker bland annat att en del gör dumma omkörningar ... Vissa vägar är ju bra, och andra mindre bra ...

  SvaraRadera