lördag 12 augusti 2017

Polska vägar

Vädret är bättre idag när vi lämnar Camping Karowicke. Vi fick en tidning på campingen och i den fanns en massa sevärt runt omkring, de flesta stora hus och kyrkor. Vi hade fastnat för Noaks Ark, men det visade sig vara mer en nöjespark för barnen och några sådana hade vi ju inte med, altså fortsatte vi vår resa mot okända mål. Vi kör mot Walbrzych.


Dags att tanka diesel och den ligger på ca 4.26 zl = 10 kr/L Gasol LPG ser vi på nästan var enda mack för ca 1.90 zl =  4.50 kr/L mycket beroende på vad den Polska zlotyn står i.


Blommor gillar alla och vi ser många fina trädgårdar med massor av blomster.


Vi lägger märke till att det varnas mycket för Rådjur och det dröjer inte länge innan vi åter ser ett som snabbt tar sig över vägen,så snabbt att jag naturligtvis inte hinner med att få upp kameran.
Alla varningsskyltar är väldigt tydliga, precis som de gröna vägskyltarna med vägnummer .


En sak har vi märkt tydligt och det är att polackerna gillar den gröna färgen. Tror aldrig jag sett så många hus målade i gröna nyanser. 😄


Även i naturen är det grönt och vi har till en början ganska bra vägar, men det kommer att variera.


Cykelväg, ån och bilväg samsas under bron. Ja vägarnas beskaffenhet varierar från fina asfalterade, till de mer betongliknande, med skarvar var 10:de meter, till de vägar som ser ut som ett lapptäcke av asfalt. 


Det här är ingen fågelbur utan en bur för sopor, något ovanlig tycker jag. Varför lägga soporna i en bur? Någon som vet?


Som vanligt letade jag camping och gärna vid en sjö. Hittade den här  Osrodek camping. Det finns en hemsida men den är på Polska. 
Priset för en övernattning utan ström (som vi inte behöver)
var 49 zl ungefär 105 kr. Möjligheter till bad och uthyrning av trampbåtar och kanoter samt fina cykelvägar finns. 
Många små stugor och bungalows att hyra. Eftersom vi har egen toa/dusch så är vi inte behov av dessa utrymmen, men gärna tömningsmöjligheter och vatten.
På andra sidan sjön har vi Tjeckien, men något besök där tror jag inte vi hinner med den här gången.Vår "Berit" valde inte den enklaste eller bästa vägen....nej som vanlig ska vi gena både hit och dit och då blir det ibland både längre och sämre väg. Men vi kom ju rätt till slut.😀 


Imorgon fortsätter vi mot okända mål.
Vädret idag mulet men + 22 gr.... som varmast.


6 kommentarer:

 1. Vi önskar er allt gott på resan. Men som sagt, se upp med de vilda djuren. Allt kan hända på någon sekund.

  SvaraRadera
 2. jag tycker att ni genar ganska bra :)

  SvaraRadera
 3. Visst är det grönt när man kör!? Det står ofta "koniec" på skyltar, tillsammans med en bild på t.ex. rådjur eller vägbucklor eller liknande. Det tog ett tag innan vi förstod att det betyder "slut". Alltså "här slutar risken för rådjur" eller "här slutar risken för bucklig väg".

  SvaraRadera
 4. Jag tycker det var fint att husen o träden smälter ihop i samma färgskala 😄 Kör försiktigt o ha en fin upplevelse .

  SvaraRadera
 5. Ser ju trevligt ut på er Polenresa!

  Ha det gott o njut...

  SvaraRadera
 6. GPS'n kan ge många extra upplevelser!

  SvaraRadera