fredag 11 augusti 2017

Polen

Regn och åska inatt, men det var väntat, med en sån värme som vi hade. Upptäckte att vi inte hade någon Polenkarta på vår GPS så jag var tvungen att ladda ner den. Tror det är dags att köpa ett kort så jag kan ladda ner kartorna på kortet i stället.
Inte var dag vi ser spårvagnar, den här fick vi stanna för.


Nu tar vi Autobahn och hoppas att det inte ska bli för många "stau". Vi ser åter en massa "vindmöllor" och de ser alla ut att vända sig mot solen.....


.....precis som solrosorna gör.


Det pratas mycket om miljön numera och det kan man ju förstå....när man får se vad de här skorstenarna spyr ut....kan inte vara bra.


Vi kommer precis förbi Cottbus och ska köra en något mindre väg mot Görlitz, då börjar det med alla "umleitung" igen...och dåligt med skyltning är det. Det blir inte närmsta vägen nu precis.


Vädret har blivit mer mulet, dis och dimma ligger över bergen. Det är varmt både ute och inne i bilen trots AC.Efter att ha kört en stor omväg så hamnar vi på Autobahn igen...men bara en kort sträcka, för att åter igen vika av på småvägar, för att komma till Görlitz. 


Väl där så upptäcker vi, att de älskar de att stänga av vägarna, även genomfarten till Polen....bara att hoppas att vi hittar rätt, tur jag har Autorouten på datorn och kan följa den. Bara vi kommer över gränsen så fungerar GPSn så vi kan följa vägarna dit vi ska.


I stället för att ta Autobahn blev vi tvungna att åka så här i Görlitz.


Många fina och gamla hus får vi i alla fall se när vi tar oss fram på gatorna i Görlitz.Så ÄNTLIGEN ska vi åka in i Polen för första gången med husbilen. 


Det känns, som när vi var till Grekland....förstår inte språket och konstiga stavningar. 😀


Men det kompenseras av tydliga skyltar och med vägnummer.


Sen var det det här med valutan. Zloty är ju Polens valuta och för 1 PLN får du betala 2.25 SKr När det gäller diesel, som vi tror ON är, så kostar den alltså ca 9.13kr/L...billigt!! 
Nu gäller det att räkna rätt.


Nu när vi äntligen har kommit rätt så hade vi inte så långt kvar till den camping jag hade hittat på  Camper Contact
Stor skylt vid vägen visade vart vi skulle och sen en mindre men asfalterad väg fram till Camping Karlowicka Dolina
N51 01 48 E15 22 55


Ett trevligt bemötande av ägaren, som visade oss runt, men mer om det i nästa inlägg. Så här ser sträckan ut vi åkt idag.


Fortfarande varmt med +20 gr när kl är 24.00 men väldigt fuktigt. 
Nu ska vi försöka sova.


2 kommentarer:

  1. Vad kul att ni till slut kommit fram till Polen! Det ska bli väldigt roligt att följa er resa! Hälsningar från Schweiz!

    SvaraRadera
  2. Bilden med en massa rök verkar vara kylanläggningar till ett kraftverk. Där är nog mycket vattenånga. Trist med mycket Umleitung, men ni fick se många vackra hus! Ha dé gott!

    SvaraRadera