onsdag 9 augusti 2017

Mot Berlin i bastuvärme

Det var varmt igår och svårt att sova även om det var lugnt runt omkring. Fick ett blinning/broms bett på låret och har nu en ordentlig svullnad och det kliar ordentligt. Efter frukost började vi utforska området. Igår hade jag önskat mig ett bad, men då visste jag inte att ett sådant fanns på ganska nära håll.


Vi följde skyltarna och kullerstensvägen och hittade den här fina badplatsen. Nu var det lite svalt på morgonen så något dopp blev det inte då heller.I stället passade jag på att utforska Labyrinten en liten bit. Höga häckar och breda gångar...inte så svårt att följa spåren efter de som gått där tidigare. Jag avbryter efter halva vägen och tar mig ut igen.


Vi fortsätter nu söder ut och avstår från motorvägarna, även om det tar längre tid att ta sig fram efter småvägarna. Tyvärr blir vi sinkade av "Umleitung" flera gånger. Vi får också tvärbromsa för Rådjur både igår och idag, men Ingemar är snabb på bromsen så de klarade sig. Det är inte bara hemma i Sverige det blivit populärt att måla husgavlar och andra tomma ytor. Vi har sett många fina målningar,men jag har inte kunnat fota dem. Den här och tre andra hus hade liknande målningar.  


Andra hus kan inte målas pga växtligheten.


Vi hade hoppats att få se lite annat än bara åkrar, men så är det i den norra delen och som vi ser även i den östra delen av Tyskland....bara stora fält och stora samlingar av "vindmöllor."
Ja, vi fick ju syn på en riktig väderkvarn också.


Lite småbyar och fina kyrkor ser vi också.


Tyskarna måste älska dessa långa trädalléer. För oss verkar de farliga och  träden står alldeles för tätt. Nu planteras det nya träd, en liten bit bakom de gamla.... här finns ingen tanke på trafiksäkerhet.


Vi är i behov av tömning åker in till ställplatsen i Angermünde, men tyvärr så fanns ingen tömning, endast på tisdagar och torsdagar och då mellan 10 och 12. 
Vi passade i stället på att äta lunch. Tanken var att ta en promenad in till staden, men det var +28gr ute så vi avstod och fortsatte åka söder ut.
Nu hade vi tröttnat på småvägarna, med en massa vägarbeten och körde mot Autobahn E55 söder ut. Nu gick det snabbare att ta sig fram, men vi behövde en camping eller ställplats och hittade en vid Rüdersdorf där det också fanns VA + el och dessutom gratis...elen får man naturligtvis betala för.
Lugnt läge och stolarna åkte ut....det var över +33 gr i bilen. 
Blev varnad innan för att det i Polen finns en massa myggor....de finns även här i Tyskland 😠....första myggbetten, på den här resan har jag nu fått, förutom ett bromsbett 😬


Det kommer några fler husbilar och kvällen är varm och skön, trots myggen. Vi drar vidare i morgon och hoppas då kunna köra in i Polen. 


Enligt väderprognosen så är det värmebölja på gång....då lär det inte bli någon nattsömn. Hoppas vi hittar en camping vid en sjö.


8 kommentarer:

 1. Angermunde.....det var därifrån mormors släkt härstammade, jag hittade dom där på 1700-talet innan dom kom till Sverige som spiksmeder

  SvaraRadera
 2. Man får se mycket fint när man kör husbil 🚍. Rätt så häftigt med växter runt huset.☺️ Ha det fint på er resa 😄

  SvaraRadera
 3. Vi har myggskräck och undviker sådana områden!

  SvaraRadera
 4. I början av 2 000 talet, låg jag still på rygg i husbilen, nere i Italien och det var runt +35 grader.. Då rann det små rännilar från kroppen ned i sängen på grund av värme. Sedan dess aldrig en resa utan AC. Hoppas det går bra för er ändå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja du Matts här droppar pärlorna ner på glasögonen....så nog hade vi behövt en AC. haha Nu får vi klara oss så gott det går ....för varmare ska det bli.....sägs det :)

   Radera
 5. Ni får söka upp lite skugga och turas om att fläkta med en handduk när ni sitter i stolen😃
  Kram

  SvaraRadera
 6. Inte kul när det är så varmt. Myggor kan jag också gärna avvara, annars tycker jag det är fin natur öster om Berlin. Spreewald ska ni absolut göra stop i om ni inte varit där tidigare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I Spreewald var vi 2014 och åkte på kanalerna. Ja man måste nog söder om Berlin för att se lite mer vacker natur.

   Radera