tisdag 8 augusti 2017

Tyskland nästa

Nu lämnar vi Sverige för några dagar i Tyskland och Polen. Det är mulet när vi vid middagstid äntligen kan lossa handbromsen och ge oss iväg. Vi blev lite sena pga att Ingemar upptäckte att hans medicin inte räckte. Det var bara att kontakta läkaren så han kunde skriva ut de tabletter som saknades.


Vi kör mot Smålandsstenar där vi stannar för en fikarast. På väg därifrån fick vi syn på den här korgmakaren från Rumänien. Vi stannade och kollade korgarna och naturligtvis köpte vi en. 300 kr skulle han ha för de mindre och det tyckte vi den var värd. De var väldigt fina och välgjorda och materialet från pilträd.





Nästa stopp blev i Höganäs hos våra trevliga husbilsvänner Mats och Wiwi-Ann, som vi träffade i Spanien den 12 mars 2012.


Där blev vi bjudna på "gofika" och grillat....


och på kvällen blev det naturligtvis en Sequence....där herrarna vann den här gången...men de fick tufft motstånd 😀


Nattplats blev på gatan utanför deras hus och det funkade jättebra.

Tisdag och dags att fortsätta mot färjan Danmark. Vi tog fram vår brobizz och hon slog in siffrorna....255 kr...va? Så billigt sa vi båda två till varandra. Men när vi senare i Danmark, kollade biljetten såg vi att hon hade registrerat oss som personbil under 6 m....hmm!
Vi kör mot Gedser för att ta den färjan mot Rostock. Den här gången blir det inget stopp under bron...vi har bråttom till färjan.


Väl framme så funkar inte brobizzen!! Bara att backa tillbaka och gå in på datan och kolla vad som är fel. Hittar att den gamla BroBizz är inställd på mindre personbil att vänta på ny brobizz hemma var ju omöjligt. Det blev att snällt betala 1176 Dk
Färjan var knappt full och det märktes även uppe på däck...inget folk alls. Vi köpte kaffe och wienerbröd 11.21€ jag som trodde det skulle vara billigare på färjan. 
Dieseln kostar i Danmark ca 8.49 Dk ca 10.50 Skr.... något att glädja sig åt i alla fall.


Resan över var en av de lugnaste vi varit med om ....inte en gungning 😁 Solen och värmen mötte oss i Tyskland hela 25 gr. Vi stannade till på en Lidl för lite proviantering och då fick jag syn på den här MC och den kördes av en tjej. Jag har ju tillåtelse att köra mc på mitt körkort och en sådan här skulle nog även jag klara av ...med dubbla framhjul....haha.



Ja så började klockan närma sig 18 och kväll, nu var det var vi skulle stanna för natten. Efter lite koll på Campercontact så fann jag en gratis ställplats nära byn Dargun och här står vi nu med 5 andra HB. 


På väg in åker vi förbi den lilla sjön. Ser inte till någon badplats, men ett bad hade behövts för det är varmt.



Klockan är 21.30 och det är fortfarande +21 gr. 


3 kommentarer:

 1. Dwt skall bli spännande att se vilka platser ni besöker. Trevlug tur!

  SvaraRadera
 2. Trevlig start på resan, både fin korg och besök hos vänner. Trist med Brobizzen, men det gick ju bra ända. Ha en riktigt bra fortsatt resa!!

  SvaraRadera
 3. Trevlig resa och vi följer er här hemifrån.
  Kram

  SvaraRadera