fredag 18 augusti 2017

Från inland till kustland

Vaknade tidigt och packade ihop för vi räknade med att köra en längre sträcka idag. Turistbåtarna som trafikerar kanalen låg inne i väntan på fler turister, vi åkte aldrig med.


Lite mulet på morgonen men det lättade under dagen.  Fina vägar till att börja med. Tanka gasol kan man göra på nästan alla mackar. 
Gasol/LPG priset ligger runt 1.89 zl/L ca 4.30kr 
På väg ut från Augustow hamnade vi på fel väg och var plötsligt på väg mot Ryssland. När vi då skulle köra en annan väg tillbaka från motortrafikleden hamnade vi på en smal, krokig och mycket dålig väg....men vi får ju i alla fall se lite av Polens inland, sa Ingemar 😀


Det är inte bara Rådjur och Älg de varnar för... kor på vägen får man också se upp med. Nu är vägen så smal att den börjar likna vägarna i Marocko, så vi får gå ut i vägrenen vid möte.Vägskyltar finns det gott om och ibland visar de både när något börjar och slutar. Ibland står det också hur många kurvor det är vi ska passera. Vägen vi nu kommit ut på är ordentligt spårig och Ingemar tror det kan ha varit efter tunga tanks som gått här....vi är ju inte så långt ifrån den Ryska lilla delen som har sin gräns mot Östersjön.


Landskapen vi åker igenom består mest av majsåkrar.


Vi åker nu i västlig riktning och passerar många sjöar på väg mot Olsztyn. 


Nu börjar också alla bro och vägbyggen dyka upp. Det blir många "umleitung".... vad det heter på polska vet jag inte...det språket är för mig obegripligt att förstå, läsa och tala. 😠


Vi närmar oss Gdansk och nu ska 4 filer bli en....med andra ord stopp!! Det tar oss nästan en timma att åka 600 m, men sen lättar det och vi fortsätter mot Gdynia.


En något annorlunda rondell med fågelholkar, de fåglarna får nog ingen lugn och ro med den här trafiken. 😁


Så är vi äntligen framme vid Östersjöns kust. 


Vi fortsätter först mot en fri-campingplats, som jag hittade på Park4night en app i telefonen, men vi hamnade i ett polskt semesterparadis Wladyslawowo. Nu hade jag som tur var redan sett ut en annan ställplats och dit tog oss nu "Berit", på småvägar igen, förstår inte varför hon jämt ska välja de små och krokiga vägarna. Vi hittar till Lubkowo ställplats som ligger i ett lugnt område nära skogen och här är vi de första svenskarna. Ägaren pratar både tyska och engelska och platsen är ganska ny. El och vatten finns och en sjö 300 m därifrån. Enligt ägaren är det klart och varmt vatten i sjön då den inte är så djup, fisk finns också. 
Fullt utrustade hus för 4-5 pers finns att hyra för 70 €/dag. Ställplatsen kostade 60 zl eller 14€ 


. Efter morgonens frukost fyller vi vatten och tömmer tankarna, innan vi ger oss iväg igen.
Idag fyller min käre make 72 år, men vi har inte hittat något bageri, som kan förse oss med en tårta. Vi får väl se hur vi firar hans födelsedag 😊


Så här blev det vi åkte.


Temperaturen idag är +25 och lite molnigt och det passar ju bra när vi sitter i bilen.

3 kommentarer:

 1. Nytta med nöje skulle man kunna uttrycka sig, om den rondellen.

  SvaraRadera
 2. Grattis på födelsedag och hoppas ni får tag i 🎂
  Tycker det ser ut att vara minst sagt knöliga vägar
  Kram

  SvaraRadera
 3. Ni fick med lite av varje idag. Hoppas ni fick fatt i något gott fikabröd! Stort grattis till Ingemar!

  SvaraRadera