söndag 3 september 2017

Kräftskivor i Augusti

Vi har nu hunnit in i September, men än är inte kräftskivornas tid förbi....jag har sett flera tält uppsatta för just detta. 😀 Augusti brukar ju vara den månad som vi oftast njuter av dessa djur, fast numera kan man köpa kräftor året runt.


När man, som vi, är pensionärer och även våra kompisar, ja då kan man ha kräftskivan mitt i veckan om man vill. I år liksom tidigare år har vi varit hos Ulla och Torgny och naturligtvis har vi alla husbilarna med.....praktiskt att ha sitt eget boende. och där får vi plats med alla husbilar och det är ju en fördel. 


I år var vi 3 husbilar plus Torgnys husbil, men de sov naturligtvis inne i huset. Vi som träffades har alla lärt känna varandra i Spanien under 2010, som var vår första husbilsövervintring. 
Roland och Berry är duktiga musiker och det är många som fått njuta av deras musik. Vi har många trevliga minnen från "Sommarstället" som vi kallade parkeringen vid havet i Torrox Costa. Där kan man tyvärr inte stå längre, förbjudet för husbilar att parkera där.


Ulla valde rätt dag att ha vår kräftskiva på, strålande sol men en del vind. I solen trivdes också fjärilarna, som den här Sorgmantel som satt på husväggen.


Och i grenverket på björken satt den vanliga Amiralen.


Är man på landet så kan man också få se kossor och hästar. de här två gick alldeles intill huset.


Vi hade lite problem med en elkabel....fick ingen ström in i husbilen. Inga problem när man är tillsammans med husbilskompisar.....de fixade brottet, som fanns på kabeln, så nu funkar det igen.


Efter en trevlig kväll, med god mat, dryck och kräftor, samlades vi på morgonen innan det var dags för hemkörning. Alla kommer att åka ner till söderns sol under hösten, men på olika tider och även till olika länder. Portugal och Spanien är de länder, som står högst upp på de flesta svenskars lista.


De andra tar husbilarna, men i år lämnar vi husbilen hemma och  i November flyger vi ner till Torrevieja (Alicante), där min dotter numera har ett hus. Så i år ska vi testa på att vara bofasta under ett par veckor....undrar hur det ska gå, vi som inte är några långliggare precis.7 kommentarer:

 1. Vi har också avnjutit kräftor för nån vecka sen!
  Pandalus,men de var ingen höjdare tyvärr :-)

  Ha det gott.....

  SvaraRadera
 2. Vi blev bjudna på Surströmming av Kjell o Dessan. Så några kräftor har vi inte ätit Saknar det inte heller. Äter hellre en stor räksmörgås😀👍
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter gott med räksmörgås, men jag gillar alla skaldjur utom musslor. 😀

   Radera
 3. Vi äter aldrig heller kräftor...men surströmming som Joy säger :) Ser att ni haft det riktigt trevligt.

  SvaraRadera
 4. Har inte avnjutit kräftor i år en MEN det är inte försent en.

  SvaraRadera
 5. Åh vad gott med kräftor! :-)

  Ni kommer nog att trivas alldeles utmärkt i ett hus här Torrevieja också - det går ju hyra bil ifall man vill se sig om lite :-)

  SvaraRadera
 6. Vad kul att se gamla bekanta. Vi har också haft turen att lyssna på Roland och Berry, vid några tillfällen. Ska bli spännande att läsa hur ni upplever att vara "bofasta" i Spanien!

  SvaraRadera