tisdag 19 september 2017

Kylskåpsproblem mm.

I helgen var det dags för en tur ut till stugan, vi måste ju kolla av våra svampställen och gärna hitta nya. Lingon vill jag också ha mer av. Med oss ut fick vi kompisarna Ulla och Torgny, samt son och sonson. 
När man börjar komma upp i åren så känner vi av våra krämpor, vilket gör att det ibland är jobbigt att gå i skogen .....man kan ju trilla. 😁 


Därför brukar vi sakta åka med bilen efter våra skogsvägar och vi har sån tur, vi behöver inte gå långt för att hitta de åtråvärda gula guldet och natuligtvis en hel del annan svamp också.


Noel är duktig på att plocka svamp och pappa har lärt honom att ta långt ner på svampens fot för att plocka dem.


Tomas hittade en stor blek fingersvamp.


Jag såg några fina Haröron i mossan, de är ätliga men är vackrast i naturen.


Lite mat i magen måste man ha när man ska till skogen och naturligtvis blev det svampsoppa. Den hade jag redan gjort hemma för enkelhetens skull och vi har ingen el här ute till stavmixern.


Noel passade på att leka med leksakerna, som pappa hade haft som liten.


Plockar man svamp så ska de rensas också och då smakade det gott med en Irish coffee, det var ju ingen värme ute precis.


Vi hade husbilen med ut trots att vi har hus med plats att sova i.
Och tur var väl det, för på vägen ut började en motorlampa att lysa och det verkar vara generatorn som funkar dåligt. Senare upptäckte vi att kylskåpet inte hade någon kyla. Tur att detta hände den här veckan för nästa helg ska vi till Kivik, så nu blir det verkstan för att fixa generatorn. 
Väl hemma blåste han ur kylens brännare med mera och nu funkar kylskåpet igen.
 Här kan du läsa/se om hur man gör om kylen inte fungerar.


Nu snart drar våra kompisar iväg mot värmen i söder och nog kliar det i "restarmen" för oss också, men det får räcka med de resor vi har inplanerade.


5 kommentarer:

 1. Usch ja visst är det jobbigt när det krånglar med kylskåpet. Vi är ju så beroende av kylan för vår mathållning. Det här med sugrör är bra om man är på resande fot och inte har tillgång till tryckluft.
  Hoppas att det löser sig med generatorn!

  SvaraRadera
 2. Vad trist det är när saker krånglar, men om det ändå skulle ske var det bra den här helgen, så ni hinner ordna till nästa utflykt.
  Härligt med all vacker svamp!

  SvaraRadera
 3. Visst är det härligt att vara i skogen på hösten? Härlig luft och tystnaden såklart. Mysigt att ha med barnbarn o son också 😄

  SvaraRadera
 4. Det där med kylskåpsproblem känner jag igen. Bra att det går att fixa utan större svårigheter.

  SvaraRadera