måndag 25 september 2017

Vi tog solen med oss hem

På vägen tillbaka till husbilen på eftermiddagen kom vi förbi det här huset som också är till salu. Vid ställplatsen sålde de äpplen, päron och must, det blev några kilo med hem av båda sorterna. Dessutom 4 kr/kg billigare än nere i hamnen.


Vi åker nu ifrån Kivik och mot Åhus, där vi också hittar det lägsta priset på diesel, sen vi var i Polen. In och fylla tanken....vi har ju ett antal mil hem och 1 kr/L billigare.


Vi kör vidare mot Bromölla, för att tömma tankarn, men där fick vi tji....stora stenbumlingar för dörrarna och en skylt som sade att det var reparationer på G. Vi fortsatte då vidare mot Karlshamn. En bit utanför Karlshamn hade vi tidigare hittat en fin plats vid ett bad att stanna över natt på, nu ställde vi in koordinaterna dit. 
N56 10 06 E14 58 43
Man skulle ju kunna tro att här går vägen rätt ner i vattnet ....men så illa är det inte. 😀


Vägen lurar oss och nedanför går hästar på bete.


Vi kommer fram till vår nattplats, som den här gången är gratis. Det är en vändplan med plats för max 2 husbilar. 


På morgonen vaknar vi till en strålande sol och + 16 gr ute....äntligen både lite sol och värme. En kvinna kommer förbi bilen och hon har varit och tagit sig ett dopp vid trampolinen. Nu blir jag nyfiken på vilken temperatur det är i vattnet, så jag tar mig en promenad.


Inga badkläder hade vi med, men jag var inte så hågad för ett dopp tror det var ca 16 till 17 gr i vattnet.


På vägen dit finns massor av svamp....men den här blir jag osäker på vad det är. Ser ut som en sopp med vit undersida som blir mörk vid tryck. Lite spräcklig på foten, som är vit mot hatten. Kan vara en  Rutsopp, men jag är osäker så de får stå kvar.


Smörsoppen känner jag däremot igen, men även den fick stå kvar.


Så småningom kom även de andra för att ta sig en titt.


Vi passade på att njuta av det fina vädret, nästan spegelblankt på vattnet var det.


En Skarv passade också på att torka fjädrarna i solen.Några passade på att ta sig en tur på vattnet.


På vägen tillbaka fick vi syn på dessa bär. Det är Vildkaprifolens,  men de ska man inte äta, det gjorde vi däremot av björnbären som växte vid husbilen.


Här vid badet finns också en fin grillplats samt toaletter.


Vi passade på att ta en fika innan vi började åka mot hemmet.


Trollsländorna gillade nog också solen.Nu fortsatte vi mot Fridafors där det enligt Camper Contact skulle finnas en ställplats vid Mörrumsån. Vi hade natuligtvis inte tänkt stanna en natt till, men var nyfikna på platsen. 


En fin gräsplan att stå på och ville man ha el kostade det 100 kr och man skulle ringa ett nummer för att få en kod. Tömning och duschar fanns också. 


På ena sidan brusade forsen och på den andra fanns kanalen. Ett lugnt och stilla område.


Från Fridafors fortsatte vi mot Värnamo och vid Vislanda genade vi över till Hjortsberga, en asfalterad skogsväg... en mysig väg....men inget för stora husbilar 😄


Vi stannade till vid Kroksjön utanför Tranemo och tömde toaletterna. Vid 18 tiden var vi hemma igen och kunde summera helgens utflykt. 


Dessutom tog vi solen med oss hem.5 kommentarer:

 1. Ni har verkligen haft en fin helg bland äpplen o goa vänner. Spegelbilder är såå fint
  Kram

  SvaraRadera
 2. Vilka härliga bilder och sååå smart av er att ta med er solen hem också :-)

  SvaraRadera
 3. Vilket fint hus på första bilden!

  SvaraRadera