fredag 15 september 2017

Väder 2016 och 2017

 Idag har det varit endast +14 grader och regn, ungefär som tidigare i veckan. Allt detta regnande har gjort att vattnet stigit i sjön och nu är det dags att plocka upp de senast ilagda bryggorna. Ingemar började bli orolig och gick ner för att lossa på skruvarna medans han kan komma åt.


Det är lite skillnad på vädret i år och förra året....då kunde vi till och med bada. Ett önsketänkande.....tänk om vi kunde få 2016 års september i repris. 
Det är stor skillnad på vädret då och nu.

Kanske är det pga allt regnande som mina Stockrosor har blivit så långa. Den längsta mätte jag idag till 390 cm.  Vem vet kanske är det ett rekord för Stockrosor. 😁


Nu når den till övre balongens räcke och än finns några blomknoppar kvar i toppen så den kan nog växa några cm till.


Vi läser på FB att många redan har dragit iväg söder ut på sin övervintringsresa. De flesta åker mot Spanien eller Portugal, men det finns några som har kört mot östsidan och ner mot Grekland. Där nere har de nu, enligt väderrapporten, mellan 30 och 40 gr varmt, lite för varmt för vår del. 
Ett land jag skulle önska få se mer av är Albanien. Och kanske kan det bli en resa dit fram emot våren.


Vi åkte kustvägen ner genom Albanien 2014 när vi skulle till Grekland. Nästa gång vill jag se mer av inlandet även om där också är dåliga vägar. Tyvärr så upplevde vi inte att Grekland var ett land att övervintra i, kanske för att det just 2014 var ett av de kallaste åren, på 30 - 50 år enligt många. Men i år var det snö även vid Spaniens kustområden och det hör ju inte till vanligheterna.
Vädrets makter kan vi tyvärr inte göra något åt och i år har orkanen Irma slagit till hårt mot Haiti och Dominikanska replubliken, tur vi bor i ett land där det sällan (eller aldrig) uppstår sådana väderfenomen.
I morgon blir det nog en skogstur i lugnare väder.
5 kommentarer:

 1. Stockrosor har vi inte haft någon tur med. Birgitta har provat men det vill sig inte för oss här i Skåne.

  SvaraRadera
 2. Vilka praktexemplar av stockrosor! De är vackra. Ja,vädret var definitivt bättre förra året, men vi bor ändå på en bra plats. Du kommer säkert hitta mycket svamp efter allt regnande!

  SvaraRadera
 3. De festa växter har verkligen trivts i sommar. Dina Stockrosor var fantastiska.

  SvaraRadera
 4. Vilken blomsterprakt på stockrosorna, tar du hand om frökapslarna?
  Ja inte är vädret så man jublar precis. Trots det är vi nöjda på våran resa, en och annan regnskur har vi. Finländarna sa att det inte varit så mycket regn på cirka 50år!
  KramKram

  SvaraRadera
 5. Den där stockrosen är inte dålig och vilken härlig färg. Den tycks gilla läget.

  SvaraRadera