onsdag 1 februari 2012

Service på bilen, tvätt och flytt

I dag var det dags för service av bilen, det skulle ha skett i måndags, men då var servicekillen sjuk. Ingemar lämnade mig och en kasse med tvätt vid Repsol och "tvättomaten". Ja egentligen heter det väl Lavomatic på spanska. Lika bra att passa på och få allt rent innan vi åker vidare. Sådana inrättningar borde finnas efter hela spanska kusten. Jag passade på att ta en kort promenad under tiden som maskinen tvättade. Lite roliga träd finns det gott om.


Jordärt-skockorna är snart färdiga för skörd.


Stranden var nypistad och man kunde se nästan hur långt som helst, det var lika långt åt andra hållet. Skulle tro att stranden var 2-3 km lång.


Det blev en lång promenad tillbaka till grusplanen i Torre del Mar, men det gjorde inget, för jag tittade in i lite affärer på vägen tillbaka. 
Efter lite lunch åkte vi mot Malaga och IKEA. Vi skulle köpa några fler solcellslampor, och tur var väl det för de ska inte säljas mer. Varför vet jag inte, för bra är dom.


Lite kaviar och kex slank ner i kassen på vägen ut. Det verkar som IKEA har minskat på utbudet av varor från Sverige, givetvis fanns lingonsylt mm. 
En häftigt målad husbil stod också på parkeringen.


Vi träffade Berry och Solveigh på IKEA och de stod vid stranden i Torremolinos så vi gjorde dem sällskap.
Även här stod en häftig engelsk husbil, Ett hemmabygge av en bakåtvänd husvagn och en "halv lastbil". Nog ser den komisk ut. Undras om den hade blivit godkänd hemma?


Nu står vi alltså strax innan Torremolinos N36°38´36 W004° 28´45
Vädret idag, kallt i morse bara + 7° men +20° mitt på dagen, lite kylig vind om man inte satt i lä, blåser gör det nu också. Vi får se vart vi far i morgon.
Ha det gott alla ....var ni än befinner er.
5 kommentarer:

 1. Maggan jag ställde en fråga till dig i ett tidigare inlägg som väntar på svar!
  Hls Kurt.

  SvaraRadera
 2. Ja en del hemmabyggare är verkligen händiga:) Härligt ni har det... Här kryper det ner mot -20 nu Brrr

  SvaraRadera
 3. Haha,häftig och rymlig husvangsbil :-)

  SvaraRadera
 4. Här vill inte bilen starta idag p.g.a. ca 10 minus inatt.Har satt i motorvärmaren, får se om det hjälper. Annars blir det nytt batteri.Solen skiner och fönstren behöver putsas coh vi mår bra.

  SvaraRadera
 5. Hoppar in kollar lite här ibland. Den plattan där ni stod där stod jag och Jonny med när vi åkte till Portugal. Yngsta dottern Felicia bor i Fuengirola, som du hade fotat vägskylten på. De skulle på en utflykt till Gibraltar för ett par dagar sedan. Så ni cirkulerar i samma områden:-) Ha en fortsatt bra resa.

  SvaraRadera