onsdag 22 februari 2012

Vi kör mot Granada och Guadix

Vaknade flera gånger i natt av att värmaren startade, måste vara kallt ute. Vid sjutiden gick jag upp och kollade... jodå -3,8° och inne +10° bara att krypa ner under täcket någon timma till.
Efter lite frukost och koll på kartan vart vi skulle, så lämnade vi vår fina nattparkering.Sjön låg spegelblank och solen lyste fint även om det var kallt ute.Vi lämnar den turkosfärgade sjön och kör mot Granada
Vyerna vi lämnade var fantastiska, men inte alltid så lätta att fånga på bild när vi kör. Nu går det uppåt igen och vi är på 1125m/öh, men det kan man inte tro, för här brer åkrarna ut sig.Vi kommer till en by som heter Agron. Byn är inte stor men det finns både affärer och skola.


När vi är på så höga höjder så finns vissa risker för snö, men jag trodde först de var en anvisning om vacker väg :-), tills Ingemar sa att det var en varningsskylt (borde jag förstått eftersom det var en röd triangel).


Nu kan vi skönja Sierra Nevadas snöklädda toppar i bakgrunden


Helt plötsligt viker vår väg av och vi kommer in på en stor och bred väg med gatlyktor, helt ute i ingenstans. Det här är ganska typiskt för Spanien.
Vi gissade på att det var planerat en flygplats intill men bygget har kommit av sig precis som med många andra planerade byggen. Gatan började och slutade med en rondell och med konstverket i mitten.


Det blivande flygledartornet kan ses i bilden.


Åter en liten by La Mahala 


Vi hade ställt in vår "Berit" på La Alhambra, i tron att hon skulle ta oss mot en parkering (kanske). Men nej då mitt in i stan skulle vi, på trånga gator med bussar, personbilar och mopeder. Det blev till att snurra runt ett tag för "Berit" hade inte lärt sig att i Spanien är vissa gator enkelriktade, som den här t ex. och endast 1.90 bred....men vi kom fram.....med många snurrar i rondeller........och skyndade oss att lämna innerstaden. Nu var vi riktigt hungriga och sökte en plats att stanna på. Lagade lite mat och här skulle vi skiljas från våra kompisar som fortsatte mot Motril och vi mot Guadix staden där folket bor i grottorboningar.


Fortfarande har vi vackra vyer med Sierra Nevada i bakgrunden.


Helt plötsligt förändrar sig landskapet igen, vi är fortfarande på 1350m/öh.


Svänger av från A 92 mot Purullena en by med massor av keramik.


Här parkerade vi och tog en sväng runt byn, för här fanns det också grottbostäder, och en del var hyreslediga, som den här.


En rätt så ny grottbostad på gång....


....och de har TV antenner på toppen och skorsten, som visar att här bor det folk. Många har det både modernt och praktiskt inne i sina bostäder, med rinnande vatten, avlopp och TV ja man kan till o med hyra en sådan boning med tillhörande pool. Några grottboningar har en fin fasad.


Vi fortsatte vår resa genom Guadix men stannade inte.
Nu var vi ute på A 92 mot Almeria och nu ändrades landskapet igen. 


Här har man "klätt" en stor del av berget med vindkraftverk.


Nu börjar vi komma ner på en nivå under 1000m och då har mandelträden börjat blomma.Ännu längre ner börjar ett helt annat landskap att bre ut sig, ser ut som någon har "spritsat ut bergsmet". Här finns också något som kallas för Mini Hollywood, jag tror man spelat in en hel del filmer här, men om det får ni läsa längre fram för vi åker den vägen om ett par dagar.Vi fortsatte mot Almerimar och nu började det att regna. På parkeringen som också används som ställplats, träffade vi på ett par kända ansikten Roland och Marianne.
Även den här etappen av vår utflykt har varit helt fantastisk, om man bortser från besöket i Granada. Vi har varit på så höga höjder, så jag tror det var därför jag har haft ont i huvudet hela dagen, men det kan man stå ut med när man får se så mycket vackert. Nu är klockan mycket och jag ska krypa ner i sängvärmen.

12 kommentarer:

 1. Vilka vackra landskap! De översta bilderna ser nästan ut som tavlor!

  SvaraRadera
 2. Det måste ha varit en riktigt häftig upplevelse, vilka underbara bilder. Tack för att ni delar med er!

  SvaraRadera
 3. Nu kan Ni inte fortsätta er resa med bilen längre eftersom den inte får rymma så många personer. Den sista resan som du har berättat om var det tur att ingen Polis kom och stoppade oss. Ingemar, om du har otur så åker du fast för överlast!

  Tack för resan och fina bilder vi hoppar nu av för nu skall vi gå stavgång vid Eskils Ränna i Önnered, Göteborg.
  Hls Kurt.

  SvaraRadera
 4. Underbara bilder ni visar. Vi hade liksom ni -3,8gr i natt men +5gr på dagen.
  Hälsn Yvonné

  SvaraRadera
 5. Alltid lika kul att kika in i din blogg även om jag inte alltid lämnar en kommentar. Ni verkar iallafall ha det bra, fortsätt med det:-) Kör försiktigt. Kram Lotta

  SvaraRadera
 6. Hej på er!

  Vilket bra sätt att slippa den svenska gråa vintern!
  Det ser ut att var ett perfekt pensionärsliv.
  Fortsätt att njuta av er resa. Ha det gott!

  Solweig & Bruno

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej på er, kul att höra från er. Jo nog njuter vi av vårt nya liv. Man kan inte ha det bättre. Ha det gott och hälsa alla.

   Radera
 7. Vilka vackra bilder! Härligt landskap och kul byggnader samt de fint blommande mandelträden. Jag blir ressugen!! Ha dé gott!

  SvaraRadera
 8. Vilka härliga bilder, nu närmar sig säsongen för oss, första tur kommer bli i mars och Limon iordningställd och klar:)

  Fortsatt skön resa!

  SvaraRadera
 9. Tänk vad många vackra platser det finns i världen! Har man ögonen öppna så kan man hitta dom nästan överallt!

  Hälsar Inga-Lill och Arne

  SvaraRadera
 10. Underbara bilder, så vackra landskap. Tack för att ni delar med er, till oss som sitter på kontor och sliter dagarna i ända :)

  SvaraRadera
 11. mange fine bilder å det e spennende å følge med eran blogg takk for gps kordinater takker for det vi vil følge dee vidre på deres reise god tur videre

  SvaraRadera