söndag 5 februari 2012

Snabbvisit i Portugal.

I går natt var det nog den kallaste natten -0,9° så kallt att Ingemar tog på sig mössan och tjockjackan, nu är det inte bara rök från cigaretten som syns. Trots kylan var många ute ändå och motionerade, spanjorerna är fantastiska på att springa, promenera och motionera. Vi var ensamma på parkeringen i Isla Christina.
Nej inte helt ensamma några Härfåglar gjorde oss sällskap.


Vi fortsatte mot den Portugisiska gränsen. Målet var först Tavira för att ta ut pengar.


Tavira är en gammal fin stad och visst hade det varit roligt att ströva omkring ett tag. Sol och vackert väder, men ack så kallt i snålblåsten. Jag har fortfarande shorts på även om de nu är lite längre och går under knät.


En liten promenad blev det i alla fall, för att hitta en bankomat som ville ge oss lite pengar.Där efter styrde vi mot Quelfes N 37°03´50 W 07° 48´44 för gasolpåfyllning, Vi betalade för 1 1/2 svensk flaska och en spansk 47.50€ 
Mandelträden intill stod i full blom, 
de ser nästan ut som när våra körsbärsträd blommar.


Efter gasolpåfyllningen var det dags att tömma tankarna och då låg Castro Marim N 37° 13´10 W 07° 26´39 bra till. Nu var det om vi skulle stanna över natten i Portugal eller åka tillbaka. 
Vi har sett många keramik-ställen och nu vet jag vad det är de ska ha "lyktorna" till, det är toppen på skorstenarna. Så här utsmyckade är alla och ännu finare skorstenar kan man se in åt landet.Vi bestämde oss för att åka tillbaka till Isla Christina som ligger bara några mil från gränsen och sova där en natt till. På kvällen spelade vi ett parti Sequence, som killarna vann igen. 

Söndag den 5/2 
I morse sade vi hejdå till våra vänner från Öland, de ska vidare till Cadiz och Gibraltar, vi åker mot Torremolinos. Flera gånger får vi bromsa in för de vilda hundarna som i sakta mak tar sig över vägen.På många ställen har vi sett solceller för att få el, här är det vindkraften man tar till vara. Här verkar det inte som folk klagar på oväsen mm, som vi läst om att man gör i Sverige


Vi kör över Sevilla igen, men nu forsätter vi väg A 92 mot Malaga. När vi är ca 5 mil från Antequera så väljer vi väg A 365 den ser roligare ut att åka. Vi får se många vackra vyer, här en upp-dämd flod. På många ställen får man då konstgjorda sjöar och det behövs nog för mycket vatten går nog åt på sommaren. 

Nu står vi på grusplanen i Torremolinos N36°38´36 W 04° 28´45 igen och hör och ser flygplanen starta och landa.Utsikten mot havet är helt ok om det inte varit för den hårda blåsten.


Vädret soligt men blåsigt ca +0,6° i morse men ca +14° under dagen.

5 kommentarer:

 1. Här är det minus 7,7 ikväll. Bilen startade snällt med motorvärmaren.Tack för alla fina bilder!Det är så roligt att följa er resa! Hoppas ni får värme snart!Kram

  SvaraRadera
 2. Hej på er!
  Roligt att följa eran blogg..Ni har ju varit i isla christina,,.Jag har varit där,åt lunchen där.Spelade golf på Isla canela.Henrik Madar och jag bodde i NuevoPortil.Här hemma har vintervädret slagit till 21 gr som kallast.Nu slår vädret om med lite mildare väder och lågtryck,vilket innebär att ni får högtryck och varmare.Ha det bra
  Hälsningar Per-Inge
  Tone hälsar också

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej på er! Så kul att höra från er. Ja vi åkte förbi några golfbanor men vad de heter la jag inte på minnet. Hoppas din väder prognos slår in :-)
   Hälsa Tone

   Radera
 3. Vi hade -4,4 här uppe i Alentejo. Vattnet frös för oss. Hua. Men vi har varmt i huset. Inte under 19 grader i salen en enda morgon. Det är vi nöjda med. Vi är så tacksamma att vi inte bor kvar i Tjosan nu. Då hade vi troligtvis vaknat till + 1 grad inne.

  Går det åt mycket gas hos er nu för att hålla värmen i husbilen på nätterna?
  /Anna

  SvaraRadera
 4. Hej Anna! Vi har inte på så mycket värme på nätterna, skönt att sova när det är svalt, men visst är det lite kallt på morgonen, men då sätter vi på värmen. Tror en flaska gasol räcker ca 14 dagar.

  SvaraRadera