torsdag 23 februari 2012

Nya naturupplevelser, och vilda västern

I går var det en riktigt slöardag, jag hade lite ont i huvudet, så det passade bra att slappa. Ingemar fick tag i vår julklappsbok "En plats i Solen"av Lisa Marklund och som utspelar sig här i Spanien. (Jag har redan läst ut den)


Idag var det däremot dags att röra på sig. Nu är vi inte så snabba på morgonen, det blev lite prat med Marianne och Roland och en liten stund i solen, men vid 12.30 var vi klara att ge oss iväg. Vi lämnar Almerimar och dess enorma växthus-område för i år.


Vår planerade rutt i rosa/rött.


Första målet var Mini Hollywood som ligger lite väster om Almeria på vägen mot Granada. Här har många filmer spelats in och ni kan läsa mer om det här.


Nu var det ju inte öppet, men en fika på parkeringen var ju ok, och jag tror inte vi hade gått in och betalat 19.50€/st. Det liknade vårt High Chaparal i Småland. Lite bilder genom staketet kunde vi ta.
Vi fortsatte väg N340 och fick se en skylt, Cinema Studio, Fort Bravo, låter intressant, vi kör dit.


Vägen var ju ingen höjdare för en husbil, grusväg=dammoln. Vi kör under en bro och det känns som det är en gammal flodfåra vi åker på.
.


Vid varje krök väntade vi oss att få se en diligens eller höra ljudet av hästar, för vägen kändes som om man var med i en Västern-film, många av västernfilmerna har spelats in här.
Ny vägvisning.


Rätt som det var dök det upp Indiantält och sedan kom även Fortet.  Det kostade  16,50€ att gå in och se Western Show, men idag var det ingen uppvisning. (Tur för oss som bara var nyfikna) 
Här är GPS N37°02´45 W002°25´11 om någon skulle vara intresserad.
Nu var det dags att fortsätta, vi hade på kartan sett att väg N340 skulle vara en vacker väg, men det kan vi inte hålla med om. Dessutom var det en mycket dålig beläggning, så allt i skåpen hoppade omkring, och rak var den vi som gillar lite kurvor :-) Lite känd är omgivningen som Tabernas öken.


Kom till byn Sorbas, här byggs husen ända ut på branterna.


I den här byn går en krokig väg ner mot A7, och eftersom Ingemar numera klarar av kurviga vägar så tog vi den. Och kurvigt var det men betydligt roligare att åka än den andra, dessutom mycket vackrare.
(Upptäcker att jag haft fel inställning på kameran så bilderna är tyvärr lite suddiga)
Autovian mot Murcia en bit och sedan A332 mot Cuevas del Almazora och här fick vi se Grottboningar igen. Vi har åkt här tidigare men inte lagt märke till dem.


Söder ut har Mandelblom träden blommat färdigt, men här stod de i full blom.


Ett äldre par som valt en fikaplats.


Roliga bergsformationer.

Vi börjar närma oss havet igen.Vi åker genom byn Calnegre och får där syn på ett modernt hus, lite ovanligt i dessa trakter, där husen är små och låga.


Nu är vi framme vid vårt mål idag Calnegre strand
 Gps N38°12´19 W00°45´37.
Dagens etapp var 23 mil.
Här har vi nattparkerat tidigare. Oj.... vilka vågor det går. I natt blir det att sova till vågornas dån mot stranden. 


I morgon kör vi nog vidare mot Torrevieja.
Vädret idag är lika fint som tidigare med sol och ca +17° 
Ha det gott alla.

2 kommentarer:

  1. Det ser ju verkligen ut som "En plats i solen" det där! :)

    SvaraRadera
  2. Vilken fantastisk resa ni gjort. Den måste vi pröva nästa gång vi är i Spanien. Här hemma pratar vi bara om vår nya lilla prinsessa Estelle. Kunde nog byta med er. Väldigt fina bilder! 3 M

    SvaraRadera