lördag 25 februari 2012

Från Calnegre till La Pinet

Ingen vidare sömn på natten till fredagen, vågorna dånade in mot stranden. En solig morgon, om än lite kylig till att börja med. Tomatodlarna var i full gång med att skörda och (tror vi) bespruta tomaterna mot ohyra. De körde med traktorerna in mellan plantorna, under tiden plockade kvinnorna tomaterna. Ingen såg ut att bära munskydd. Ingemar såg att gasmasker satt på huvudet, på de som körde traktorerna, men bak i nacken....där gjorde de nog inget vidare nytta.
Det finns tre vild-hundar på den här platsen, en tik och en hane, och en liten obestämd art, vet inte vad det är.  De får lite mat av husbils-ägarna, men man tycker det är så synd om dem. De leker med varandra, men även med andra hundar och har verkligen roligt. Vi stod i en halvtimme och bara tittade på deras lekar.


Vid två-tiden gav vi oss iväg mot Mazarron, Deras rondell har vikinga skepp som prydnad.


När vi kom ner för bergen mot Cartagena möttes vi av blommande mandelträd i massor, så otroligt vackert.Vi fortsatte förbi Cartagena och mot Los Alcazares, där finns flera Chinaaffärer och nu är jag ute efter fler plädar och några saker till som jag tror ska finnas på dessa butiker. Fick tips av Mona att klä om framstolarna med dessa plädar och det blev ett lyckat resultat, men nu vill jag ha till de andra sofforna också.


Tyvärr så fanns inget av det jag sökte så det var bara att åka vidare mot nästa rondell. 


Vi kom till "vår gata" i La Pinet och då var här fullt med bilar, ingen plats för oss. Vi åkte längre ner mot stranden och ställde oss på grusplanen.

Lördag den 25/2
Sov betydligt bättre i natt och på morgonen for vi till marknaden vid köpcentret. Det blev både cd med 60 tals musik, grönsaker och lite udda presenter, som alltid är bra att ha.


Ingemar tog en tur på stranden och där stog fiskarna som vanligt. Det fiskas mycket här på helgerna men det är inte ofta vi ser att de får något. 
Någon hade i alla fall roat sig med lite snäckor.

Något som vi lagt märke till här nere är att man ägnar mycket tid till barnen, både på em när de kommit från skolan och på helgerna. Här har flera familjer picknic i det gröna. De vuxna fixar mat och barnen leker.


Idag har vi nog haft den varmaste dagen i solen, då är det bäst att passa på och sola. Det blev så varmt så vi hade behövt hoppa i vattnet, men det var en bit dit, så det fick bli duschen i stället.


Vad temperaturen i skuggan har varit i dag vet jag inte, 
men nu kl 18 så är det +16° och Ingemar sitter i solen med bar överkropp :-)


2 kommentarer:

  1. Oj oj nu blir jag avundsjuk! Vi har haft soligt idag, men med så hård, kall vind att jag inte ens velat sticka ut näsan....

    SvaraRadera
  2. Vad ni har det härligt i solen! Här härjar förkylningar med lite feber. Margareth, Katarina och Kalle har varit drabbade men är bättre. Snöropparna lyser i landen och det är väl tecken på att våren är på väg.Fortsätt att ha det bra! Kram

    SvaraRadera